Vijesti / Ostalo

skrivene u kamionu

Na Tovarniku spriječen pokušaj šverca 22 tisuće šteka Winstona

Na Tovarniku spriječen pokušaj šverca 22 tisuće šteka Winstona
Carinska uprava

Cigarete su oduzete, a kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.200,00 eura oduzeti su kamion i poluprikolica

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik uz uporabu RTG uređaja  spriječili pokušaj krijumčarenja 22000 šteka cigareta u teretnom vozilu stranih registarskih oznaka, izvještava Carinska uprava. 

Carinski službenici su provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik  prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole teretno vozilo bugarskih registarskih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pregledom vozila u kojem je prijavljena roba za tržište EU, uz uporabu RTG uređaja utvrđeno je da se uz prijavljenu nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.

Detaljnim pregledom navedenog vozila utvrđeno je da se u poluprikolici osim deklarirane robe nalazi i 400 kartonskih kutija u kojima se nalazi 22000 šteka cigareta i to: 16000 šteka cigareta  Winston Blue i 6000 šteka cigareta Winston Fine Line.

Pronađena roba je oduzeta, a protiv vozača je Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Vukovar podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Izbjegavanje carinskog nadzora iz čl. 257. Kaznenog zakona.

Cigarete su oduzete, a kao mjera osiguranja naplate trošarinskog duga u iznosu od 570.200,00 eura oduzeti su kamion i poluprikolica.

Vozač je od strane policijskih službenika uhićen i poredan pritvorskom nadzorniku, zaklkučuje se u izvješću.


Izdvojeno

Reci što misliš!