Vijesti / Ostalo

strašan potres

Bivši vratar Osijeka iz Turske: "Ogroman šok, strašno se treslo, puno je mrtvih"

Bivši vratar Osijeka iz Turske:
Screenshot/YOUTUBE

Kroz užasne trenutke od ranog jutra u razornim potresom pogođenom Gaziantepu prolaze i nekadašnji vratar NK Osijek Mario Galinović i supruga mu Maja, koje je potres zatekao u stanu

Potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 sati po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru.

Žrtve se broje u tisućama. Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi skoro 2000, a ozlijeđenih puno više. U tijeku je velika akcija spašavanja. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je potres većinu ljudi zatekao na spavanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz užasne trenutke od ranog jutra u razornim potresom pogođenom Gaziantepu prolaze i nekadašnji vratar NK Osijek Mario Galinović i supruga mu Maja, koje je potres zatekao u stanu.

"Šok je ogroman. To je bilo negdje oko 4,30 sati, tako je zatreslo da nismo znali što se događa i odmah smo, kao i ostali iz zgrade, izašli van, sjeli u auto i u njemu proveli oko pet sati. Onda smo, kada smo pomislili da se malo smirilo, izašli iz auta i otišli do stana vidjeti kakva je situacija, no nismo se dugo zadržali, već smo se opet spustili dolje i dobro da jesmo, jer je malo prije opet jako, jako zatreslo", rekao je za Jutarnji list Galinović.

Kaže da mu je teško procijeniti koliko su daleko od epicentra potresa, ali je istaknuo kako je udar bio toliko jak da mu se čini da se nalazi u samome središtu potresa Dodao je i da u gradu ima jako puno mrtvih, ali da je naselje u kojem oni žive, pa tako i zgrada, novogradnja, građena kao protupotresni objekt, pa na njoj i u stanu nema većih oštećenja. Cijelu situaciju, pak, dodatno otežavaju vremenske prilike. Prvo je 2-3 dana padao snijeg, a sad je kiša.

Galinović je u Turskoj, odnosno Gaziantepa, u zadnje vrijeme radio kao trener vratara u tamošnjem prvoligašu. Gazde kluba su prije dva tjedna otpustile kompletan stručni stožer, pa su svi njegovi kolege već otišli, a on i supruga su kanili ostati još u veljači kako bi riješili papirologiju vezanu uz stan. Sada planiraju što prije otići iz Turske, piše Jutarnji.

Inače, Galinović je rođeni Osječanin. Igrao je NK Osijek od svoje četrnaeste godine, s kojim je nastupao u Kupu UEFA i osvojio Kup Hrvatske 1999. godine. Prvi službeni nastup za reprezentaciju imao je 1999. godine, u prijateljskom susretu na Korea Kupu u Seoulu, a sljedeći 2007. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Slovačke.


Izdvojeno

Reci što misliš!