Vijesti / Ostalo

Već šest mjeseci

Još uvijek se traga za nestalim 72-godišnjim umirovljenikom Ilijom, supruga i kćer u očaju

Još uvijek se traga za nestalim 72-godišnjim umirovljenikom Ilijom, supruga i kćer u očaju
Ivica Galović/PIXSELL

Kažu i kako je u trenutku nestanka bio odjeven u plavu kratku košulju s prugama, plave hlače i plave papuče

Ilija Vrdoljak početkom kolovoza prošle je godine na biciklu prešao granicu u Slavonskom Brodu, te mu se od tada gubi svaki trag, javlja Danas.hr. Ovo nije prvi put da RTL piše o njemu, no kako sada doznaju, za njim se još traga.

"Zadnji put je viđen 4.8.2022. godine, prešao je granicu u Bosanskom Brodu, otišao je prema Odžaku te je viđen u Modriči. Prema zadnjoj snimci 4.8. u 22 sata vidi se kako izlazi iz sela Vukosavlje koje se nalazi između Modriča i Odžaka. Tamo je pitao ljude put, i vidi se kako odlazi put Odžaka", govori za RTL njegova kćerka, Valentina Vrdoljak Jurić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na stranici Nestali policija navodi kako se Ilija "odvezao biciklom u namjeri odlaska u Bosnu i Hercegovinu". Kažu i kako je u trenutku nestanka bio odjeven u plavu kratku košulju s prugama, plave hlače i plave papuče.

"Cijeli taj dio sam obišla s mužem. Na tom dijelu je granica između Republike Srpske i Federacije BiH, vozali su me od jedne policije do druge. Jedni ne smiju ovdje, drugi ne smiju tamo. Ogorčena sam situacijom da se za neke Ministarstvo zauzima, a za neke ne", ističe Valentina.

Pitali su i Policijsku upravu brodsko-posavsku što je učinila po ovom pitanju.

"Obavještavamo vas da je Policijska uprava brodsko-posavska poduzela sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog. Utvrđeno je da je isti prešao državnu granicu, otišavši u susjednu Bosnu i Hercegovinu, te nije evidentiran povratak u Republiku Hrvatsku", kazali su.

Dodali su i da su, budući da je Ilija nestao na području Bosne i Hercegovine, kontaktirali policiju na međunarodnoj razini putem Službe za međunarodnu policijsku suradnju. Kako tvrde upoznat je i Interpol Sarajevo.

"Iz susjedne Bosne i Hercegovine, stigla je obavijest da su isti poduzeli mjere traganja, te će nas u slučaju novih saznanja obavijestiti", kazali su.

S druge strane, kćer i dalje aktivno traga za ocem.

"Nema gdje i kome nisam kucala na vrata. Slala sam mailove Božinoviću, Grliću-Radmanu. Za jednog penzića koji je otišao u Bosnu kupiti stvari, jer su tamo jeftinije, nitko nema interes", razočarano govori.

"Razumijem, prošlo je puno vremena, moram sebi priznati da je on vjerojatno i pokojni, ali da nema tijela, da nema bicikla, ne mogu razumjeti", dodala je.

Kako nam govori najviše je boli to što u Republici Hrvatskoj nitko ništa ne poduzima.

"Ne znam što ću dalje. Mama je jako loše, nitko od naših institucija ju nije posjetio. Ne znam ni sama što dalje", kazala je razočarano Valentina.

"Imam sina i kćer, prošao je Božić, rođendani, njima je dida puno značio. Sin se jednom ustao i plače, kaže sanjao je da je dida došao. Preteško je", dodala je.

"Molim institucije da se pokušaju pokrenuti, zašto institucije ne kažu, čekaj malo, to je moj čovjek, moj građanin", navodi potom.

U slučaju da posjedujete informacije o Iliji molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected].


Izdvojeno

Reci što misliš!