Vijesti / Ostalo

provjerite što je novo

Google objavio nove snimke gradova i mjesta po Hrvatskoj

Google objavio nove snimke gradova i mjesta po Hrvatskoj
Google Maps

Popularna aplikacija Google Maps, odnosno Street View osvježena je s novim snimkama

Nakon što je protekle godine Google snimao ulice gradova i mjesta po Hrvatskoj, nove snimke osvanule su na njihovim serverima.

Cilj njihove ponovne vožnje tijekom kolovoza i rujna 2022. bio je ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova Osijek, Požega, Zmajevac, Vinkovci, Županja, Vukovar, Virovitica, Valpovo, Slatina, Orahovica, Split, Dubrovnik i Šibenik te brojnih drugih, cesta i autocesta u svim hrvatskim županijama na Google kartama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova aplikacija u Hrvatskoj je dostupna od 2011. godine, a redovito se ažurira i unaprjeđuje, Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati.

Na dijelu ulica tako se može vidjeti kako su snimci nastali u rujnu 2022. godine pa tako primjerice u Osijeku od novih objekata možete pronaći novi stadion na Pampasu, Centar za posjetitelje kod Tvrđe, novi objekt Mc'Donaldsa u Retfali i slično dok primjerice nije snimljen novi objekt Eurospina u Gackoj ulici.

Tako je dio snimaka ostao neosvježen, a posebice se to odnosi na manje prometne ulice kao i na ulice na kojima se danas izvode radovi kao što je to primjerice ulica Leopolda Mandića u Osijeku. Za očekivati je kako će Google te snimke osvježiti u nekoj od narednih iteracija.

Nove snimke pogledajte OVDJE.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!