Vijesti / Ostalo

kakvo pojačanje

Upoznajte Mayu, novu njušku požeško-slavonske policije: Živi u malo drugačijem režimu od ostalih kućnih ljubimaca

Upoznajte Mayu, novu njušku požeško-slavonske policije: Živi u malo drugačijem režimu od ostalih kućnih ljubimaca
PU požeško-slavonska

"Ova belgijska ovčarka uspješno je završila tečaj za praćenje ljudskog traga koji je pohađala od svibnja do prosinca prošle godine. U požeško-slavonsku policiju jedva su je dočekali MUP te ima određene granice i raspored kojeg se njezin vodič mora pridržavati", priopćili su.

Dvogodišnja belgijska ovčarka Maya nova je četveronožna kolegica Policijske uprave požeško-slavonske, a na tu poziciju stigla je u siječnju ove godine.

Naime, uspješno je završila tečaj za praćenje ljudskog traga kao i za tragopolagača koji je pohađala od svibnja do prosinca prošle godine u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Maya je radni pas, ona nije kućni ljubimac pa se i njezin život razlikuje od života ostalih kućnih ljubimaca, poručuju iz Policijske uprave požeško-slavonske. Dodaju, naime, da su belgijski ovčari su poznati po tome da moraju biti aktivni. Ujutro, po njezinom buđenju, obavezno slijedi šetnja od par kilometara. Nakon toga se malo odmori i kreće na posao gdje slijedi šetnja i lagano istrčavanje, zatim odmor te izrada vježbovnih tragova i izvođenje vježbi poslušnosti, poručuju iz Policijske uprave požeško-slavonske.

"Budući da je Maya radni policijski pas živi na malo drugačijem 'režimu' te ju prolaznici ne smiju maziti, na posebnoj je prehrani koju konzumira jednom dnevno, a koju određuje MUP te ima određene granice i raspored kojeg se njezin vodič mora pridržavati", priopćili su.

FOTO: PU požeško-slavonska

Njezina vodičica je Barbara Čutura, dugogodišnja djelatnica Interventne jedinice policije. Kaže da je iznimno zadovoljna Mayinim sposobnostima i dodaje da je hrabra, snažna, brza i ima sve potrebne odlike službenih pasa.

"Nakon što uspješno obavi zadatak, slijedi nagrada. A što je nagrada? Kong, posebna igračka za pse. Kada je zaradi, tada je jako vesela", poručila je Čutura.


Izdvojeno

Reci što misliš!