Vijesti / Ostalo

pressica župana

Slavonija ostaje na samo jednom ministru, Anušić: ''Naravno da bi bilo zanimljivo za javnost da krenemo rušiti Vladu, ali...''

Slavonija ostaje na samo jednom ministru, Anušić: ''Naravno da bi bilo zanimljivo za javnost da krenemo rušiti Vladu, ali...''
Davor Javorović/PIXSELL

"Ja nisam reterirao. Ja sam rekao da sam protiv i glasao sam protiv", rekao je Anušić

U sinoćnjem razgovoru za Danas.hr Ivan Anušić, šef osječko-baranjskog HDZ-a govorio je:

"Mi rušiti nećemo ništa. Nezadovoljni jesmo, ali premijer ima legitimitet, svoj tim s kojima radi", a danas je na osječkom Trgu Ante Starčevića održao konferenciju za medije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Smjena Nataše Tramišak je bila nepotrebna, sinoć na županijskom odboru jednoglasno su to svi potvrdili taj zaključak koji ja sad kažem, ali isto tako moramo znati, Vlada RH i članovi Vlade biraju se na prijedlog Andreja Plenkovića. On je odlučio da će predložiti novog ministra i to će u Hrvatskom Saboru morati proći glasanjem većine saborskih zastupnika", rekao je na samom početku.

Na pitanje novinara RTL-a Bojana Uranjeka je li on sada potpuno reterirao, Anušić odgovara:

"Ja nisam reterirao. Ja sam rekao da sam protiv i glasao sam protiv. Ako netko misli i naravno da bi bilo vrlo zanimljivo za javnost da sad krenemo rušiti Vladu i da krenemo s otkazivanjem povjerenja Vladi. Ja to napraviti neću", dodao je.

Prokomentirao je i situaciju da će u tom kraju sada biti samo jedan ministar iz Slavonije.

"Sad cijela Slavonija ima samo jednog ministra u Hrvatskoj Vladi, ne samo Osječko-baranjska županija. To je pitanje za premijera, ne za mene", kaže.


Izdvojeno

Reci što misliš!