Vijesti / Ostalo

odlazi tramišak

Nova rekonstrukcija: Iz Vlade odlazi slavonska ministrica

Nova rekonstrukcija: Iz Vlade odlazi slavonska ministrica
Davor Javorović/PIXSELL

Nova rekonstrukcija Vlade je obavljena i čeka se priopćenje iz Vlade o posljednjim promjenama

Premijer Andrej Plenković proveo je novu rekonstrukciju Vlade, a osim smjene ministra Paladine nakon kratkog mandata, iz Vlade odlazi i slavonska ministrica Nataša Tramišak.

Tramišak će zamijeniti njen državni tajnik Šime Erlić, a nejasni su razlozi njezine smjene. Informacije govore kako nije nikad do kraja "sjela" premijeru pa do toga kako se radi o sukobu unutar stranke i obračun s slavonskom strujom HDZ-a predvođenom županom Osječko-baranjskim Ivanom Anušićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Plenković ima apsolutno pravo smjeniti Tramišak ako to želi. HDZ ima najveću odgovornost i teret, on neka si bira tim. To su obiteljske stvari unutar HDZ-a, neka oni to riješe i neka nama kažu koji su planovi za dalje. Dosad nam je premijer uvijek racionalno i razumno postavljao stvari. Nataša Tramišak, da rezimiram, bila je dobra ministrica. Ne znam je li odlazi, ali u svakom slučaju bila je i još je uvijek dobra ministrica. Ako premijer ima neki bolji izbor mi ćemo to respektirati, ako ne, onda ćemo porazgovarati", rekao je Dario Hrbak, predsjednik HSLS i koalicijskog partnera u Vladi.

Sami rezultati ministrice, za razliku od njezinih prethodnika u Vladi  u istom resoru EU fondova i regionalnog razvoja su znatno bolji pa je tako u dvije i pol godine znatno narastao postotak sredstava, a do kraja godine isplaćeno je gotovo 9 milijardi eura bespovratnih sredstava. Možda i najvažnija stvar za Slavoniju je preustroj regionalnih potpora nakon čega je Slavonija došla u povoljniji položaj negoli je to bilo ranije.

U Vladi je tako preostalo dvoje ministara iz Slavonije pa će tako boje istoka braniti Mario Banožić i Marin Piletić.


Izdvojeno

Reci što misliš!