Vijesti / Ostalo

vlada ima plan

Vlada će zamrznuti cijene 100 artikala i to na datum raniji od 31. prosinca?

Vlada će zamrznuti cijene 100 artikala i to na datum raniji od 31. prosinca?
Emica Elvedji/PIXSELL

Onako kako su u rujnu ograničene cijene za devet proizvoda, tako se sada razmatra o ograničavanju 55, 100 ili 200. To je nešto o čemu Vlada još odlučuje, a konačna odluka trebala bi doći u srijedu ili četvrtak

Danima se raspravlja o problemu eura zbog kojeg trgovci ne prestaju dizati cijene. Sada je Vlada odlučila posegnuti za Zakonom o iznimnim mjerama kontrole cijena i ograničiti cijene za grupu proizvoda, piše Jutarnji list.

Postoji opcija, no nije potvrđeno da će se cijene vratit na one od 31. prosinca, već bi ih mogli fiksirati na neki raniji datum.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Datum bi mogao biti 1. prosinca, ali može biti 1. studeni 2022.

Onako kako su u rujnu ograničene cijene za devet proizvoda, tako se sada razmatra o ograničavanju 55, 100 ili 200. To je nešto o čemu Vlada još odlučuje, a konačna odluka trebala bi doći u srijedu ili četvrtak.

Vlada tvrdi da nema nikakve instrumente kojima bi trgovce mogla natjerati da cijene proizvoda vrate na staro i ističe kako jednako kao što se u rujnu ograničila cijena za devet proizvoda, sada se može za bitno više njih.

Uvjeravaju kako neće poduzeti nikakav ishitren i nepromišljen potez koji bi prislio trgovce na podizanje tužbi ili bilo kakvo osporavanje odluke.


Izdvojeno

Reci što misliš!