Vijesti / Ostalo

"prate inflaciju"

I telekomi dižu cijene, dobili su dozvolu za to od HAKOM-a

I telekomi dižu cijene, dobili su dozvolu za to od HAKOM-a
Dubravka Petric/PIXSELL

Potošačima sada teče rok od 60 dana da raskinu svoje ugovore bez naknada, iako konačna odluka još nije donesena

Svoje cijene dižu i telekomi. Dozvolu za uvođenje indeksne klauzule od HAKOM-a su zatražila 4 operatera i dobila je. To znači da će ubuduće moći dizati svoje cijene prateći stopu inflacije, piše Danas.hr.

Dvije su  tvrtke RTL-u odgovorile kako su obavijestili svoje korisnike o tome. Potošačima sada teče rok od 60 dana da raskinu svoje ugovore bez naknada, iako konačna odluka još nije donesena. No, donesu li je nakon 60 dana, točnije u ožujku, ugovorne obveze više neće biti moguće raskinuti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"HAKOM nema utjecaja na donošenje odluka hoće li operatori iskoristiti svoje pravo i mogućnost temeljem presude Europskog suda, ali je HAKOM izdao stručno mišljenje u kojem smo operatorima dali jasne upute na koji način moraju postupati kako bi potrošači bili informirani te kako bi znali što mogu napraviti i koja su njihova prava u toj situaciji", govori Marina Ljubić Karanović, zamjenica rukovoditelja Odjela pravnih poslova HAKOM-a.

"Vidim to kao ozbiljan problem. Telekomi su isto tako obuhvaćeni ovom našom mjerom kada govorimo o cijeni električne energije. Prema tome u ovakvoj situaciji, nakon uvođenja eura mislim da nije korektno najavljivati bilo kakva poskupljenja posebno od strane telekoma. Oni dobivaju jeftinu struju u odnosu na ono što su trebali plaćati, prema tome ova mjera nije korektna", rekao ministar gospodarstva Davor Filipović.


Izdvojeno

Reci što misliš!