Vijesti / Ostalo

TRAGEDIJA KOD JASENOVCA

Otkriveni detalji prevrtanja čamca u nabujaloj Savi, dvoje poginulih

Otkriveni detalji prevrtanja čamca u nabujaloj Savi, dvoje poginulih
HGSS

Pretpostavlja se da je čamac povukla bujica te ih izbacila u vodu, a plovilo je ostalo zaglavljeno među granjem te su ga ekipe uspjele brzo locirati po dolasku

U prevrtanju čamca u nabujaloj Savi kod Jasenovca poginule su u srijedu dvije osobe, dok je jedna spašena, a Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) objavila je da je zajedno s vatrogascima pronašla tijelo osobe za kojom su tragali.  

"Oko 21,30 sati pripadnici HGSS-a pronašli su tijelo osobe za kojom se tragalo. Na intervenciji je bilo 6 vatrogasaca DVD-a Jasenovac, 3 vatrogasca iz JVP Novska i 9 pripadnika HGSS-a", objavio je HGSS na Twitteru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pripadnici HGSS-a i vatrogasaca intervenirali su nakon nesreće koja se dogodila nešto prije 16 sati, nedaleko sela Mlaka na jasenovačkom području, izvijestila je ranije sisačko-moslavačka policija. Tragali su za trećom osobom koja je sudjelovala u nesreći, nakon što su mještani uspjeli spasiti jednu osobu, dok je jedan muškarac pronađen mrtav. 

Selo Mlaka zbog visokog vodostaja bilo je izolirano jer su lokalne ceste poplavljene, pa su mještani primorani koristi čamce kao prijevozno sredstvo.

Navodno su se ljudi s čamca u trenutku nesreće zatekli na dijelu gdje se voda prelijevala iz retencije, neslužbeno doznaje 24sata. Pretpostavlja se da je čamac povukla bujica te ih izbacila u vodu, a plovilo je ostalo zaglavljeno među granjem te su ga ekipe uspjele brzo locirati po dolasku.

Cesta koja vodi od Jasenovca prema Mlaki, nakon sela Košutarica, prva završava pod vodom tijekom visokog vodostaja. Ona je jedini pravi kopneni put do Mlake koja tako ostaje odsječena.


Izdvojeno

Reci što misliš!