Vijesti / Ostalo

KAKO DO GOTOVINE?

Zbog uvođenja eura, broj bankomata ograničen: Ova aplikacija će nam pomoći pronaći one koji rade

Zbog uvođenja eura, broj bankomata ograničen: Ova aplikacija će nam pomoći pronaći one koji rade
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Aplikacija ne obuhvaća samo veće gradove, nego i manje te se posebna pažnja pridala manjim mjestima. Građanima će aplikacija biti dostupna i na mobitelu

Novi izazov bit će snalaženje s eurima koji od Nove godine postaju službena valuta. Broj bankomata koji će isplaćivati novac cijeli mjesec je ograničen, a od danas (15.12.) kreće aplikacija o dostupnosti bankomata. RTL Danas donosi kako će se građani njome moći služiti.

RTL-ova Petra Mlačić razgovarala je sa savjetnikom za odnose s javnošću Hrvatske udruge banaka Ivanom Hrvojem Maljkovićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi ćemo moći ući u aplikaciju i vidjeti koji bankomat ne radi.

"Tijekom prosinca je započela ta prilagodba bankomatske mreže da bismo od 1. siječnja imali 2700 bankomata koji će isplaćivati eure", kazao je.

Aplikacija je unutar stranice Hrvatska udruga banaka.

"Ta aplikacija će od četvrtka biti dostupna na našim stranicama dakle bankomati.hub.hr i sve banke će na svojim stranicama proslijediti građana na ovu kartu. Možemo vidjeti sve dostupne bankomate na današnji dan, kada kliknemo na određenu lokaciju tako se ti bankomati po pojedinim mjestima proširuju. Na dnevnoj bazi se bankomati ažuriraju i taj dan kada gledate aplikaciju ti bankomati su spremni za isplatu gotovine", objašnjava Maljković.

Aplikacija ne obuhvaća samo veće gradove, nego i manje te se posebna pažnja pridala manjim mjestima.

Građanima će aplikacija biti dostupna i na mobitelu.

"Ne treba ništa posebno skidati, treba samo upisati bankomati.hub.hr i sve je spremno", kazao je.

Opširnije u prilogu RTL-a:


Izdvojeno

Reci što misliš!