Vijesti / Ostalo

Zbog skupe struje

Velike mjere štednje: Mađari zatvaraju stadione, knjižnice, kazališta, bazene...

Velike mjere štednje: Mađari zatvaraju stadione, knjižnice, kazališta, bazene...
Milos Tesic/PIXSELL

Ti novi nogometni tereni simboli su 12-godišnje vlasti desnog nacionalističkog premijera Viktora Orbana te su posljednji na dugom popisu građevina koji se više ne mogu nositi s rastućim cijenama energenata

Veliki računi i porast cijene energenata prisili su Mađarsku da zatvori knjižnice, kazališta, bazene, pa čak i svoje nove nogometne stadione za zimu.

Ti novi nogometni tereni simboli su 12-godišnje vlasti desnog nacionalističkog premijera Viktora Orbana te su posljednji na dugom popisu građevina koji se više ne mogu nositi s rastućim cijenama energenata, piše France24.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Szekesfehervar je jedan od mnogih, ali i jedan od najbogatijih gradova u zemlji koji zatvara svoje muzeje, knjižnice i kazališta preko zime. Njime upravlja Orbanova stranka, a gradonačelnik Andras Cser-Palkovics najavio je da će i novi stadion, koji može primiti 14.000 gledatelja, ovog mjeseca biti zatvoren zbog ušteda.

"Prostori zajednice su ono što čini grad. Nitko nije bio sretan zbog mjera, ali su prihvatili da su potrebne", rekao je Cser-Palkovics, član Orbanove vladajuće stranke Fidesz, za AFP u gradskoj vijećnici u Szekesfehervaru, prenosi France 24.

Szekesfehervar se nalazi 60 kilometara jugozapadno od Budimpešte, a sljedeća utakmica igra se krajem siječnja pa nijedna neće biti odgođena zbog zatvaranja stadiona.

U drugim dijelovima grada kazalište Vörösmarty zatvorit će se nakon izvođenja svog božićnog i novogodišnjeg programa i ponovno će se otvoriti u ožujku kada započne proljetna sezona, rekao je voditelj Janos Szikora.


Izdvojeno

Reci što misliš!