Vijesti / Ostalo

25 posto cijene karte

HŽ vam je dužan platiti naknadu ako vlak kasni, ali postoji kvaka

HŽ vam je dužan platiti naknadu ako vlak kasni, ali postoji kvaka
Nikola Cutuk/PIXSELL

Iz HŽ Infrastrukture kažu da vlakovi kasne zbog održavanja željezničke infrastrukture na dionicama Okučani- Sibinj te Strizivojna - Slavonski Brod

Zbog radova na održavanju pružne dionice od Okučana do Strizivojne vlakovi kasne i do 50 minuta. Na kolodvoru u Slavonskom Brodu gospođa Marica čekala je putnički vlak iz Novske koji je prvo kasnio 20-ak minuta, ali je na kraju ipak bilo 60 minuta, piše HRT.

Ima još nervoznih putnika, ali i onih koji su na kašnjenja već naviknuli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Remeti mi sve. Katastrofa. I još onda vozi 50 km/h. Naprimjer ja sam iz Stupnika. Zovem Oriovac, kažu 20. Onda od 20 bude 60 minuta.

"Ono traje već neko vrijeme. Pogotovo otkako se dogodila ona nesreća kod Novske otada više kasni vlak."

Iz HŽ Infrastrukture kažu da vlakovi kasne zbog održavanja željezničke infrastrukture na dionicama Okučani- Sibinj te Strizivojna - Slavonski Brod.

I dok traju radovi, vlakovi će voziti sporije i kasniti pedesetak minuta. Sve bi trebalo biti gotovo početkom idućeg mjeseca. HRT je pitao putnike misle li da bi im HŽ trebao nadoknaditi izgubljeno vrijeme.

"Pa trebali bi. Ljudi zakasne na posao, što će taj čovjek. Pogotovo nama umirovljenicima. Dobro, đacima plaćaju roditelji."

"HŽ infrastruktura mora obaviti svoje radove i nema naknade", kaže Darko Barišić iz HŽ infrastrukture.

Naknada ako vlak kasni sat i dulje

Međutim, iz HŽ-a ipak javljaju kako naknada postoji ako vlak kasni sat i dulje.

"Za kašnjenje od 60 do 119 minuta naknada se isplaćuje u visini od 25 posto cijene karte. Za kašnjenja dulja od 120 minuta naknada se isplaćuje u visini od 50 posto cijene karte." Uz zahtjev za ostvarivanje tog prava potrebno je priložiti ovjerenu kartu i sve poslati poštom, mailom ili predati na blagajni.


Izdvojeno

Reci što misliš!