Vijesti / Ostalo

Novi cilj Vlade

Plenković: "Do kraja našeg mandata prosječna neto plaća bit će 8200 kuna"

Plenković:
Igor Soban/PIXSELL

Najavio je i da će država, uz već postojeće besplatne udžbenike, financirati i jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima

Premijer Andrej Plenković najavio je jučer u Saboru novi cilj svoje vlade, a to je da do kraja mandata prosječna neto plaća dosegne 8200 kuna ili, točnije, 1088 eura.

U šest godina prosječna neto plaća porasla je za 34 posto, odnosno za više od 1900 kuna, i u srpnju je iznosila 7576 kuna, rekao je u godišnjem izvješću o radu vlade koje je podnio Hrvatskom saboru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je kako to znači da je dvije godine ranije vlada dosegla razinu koju je najavljivala za kraj ovog mandata.

"Naš novi cilj je da prosječna neto plaća do kraja mandata dosegne 8200 kuna odnosno 1088 eura, a idućeg tjedna povećati ćemo minimalnu plaću na 700 eura bruto odnosno oko 560 eura neto, što je oko 4220 kuna neto", kazao je Plenković u utorak podnašajući u Saboru izvješće o radu Vlade.

Najavio je i da će država, uz već postojeće besplatne udžbenike, financirati i jedan obrok dnevno svim osnovnoškolcima.

Vlada će u proračunu za iduću godinu planirati da država financira jedan obrok dnevno u svim osnovnim školama od 1. do 8. razreda, rekao je premijer. Naveo je kako će to državu stajati 550 milijuna kuna, a tom mjerom će se osigurati obrok za 311 tisuća djece, od kojih je njih gotovo 80 tisuća u siromaštvu.

„Ne želimo da više bude i jedno dijete u osnovnoj školi koje zbog okolnosti u svojoj obitelji nema sredstva za obrok“, poručio je Plenković.  

Naglasio je i kako će se država sve napraviti da se u školama, u najvećoj mogućoj mjeri, jede hrvatska hrana. Podnašajući izvješće najavio je također reguliranje rada trgovina nedjeljom uz 16 radnih nedjelja.


Izdvojeno

Reci što misliš!