Vijesti / Ostalo

samo tri putnika

U Osijek sletio prvi avion iz Rijeke, dočekali ga RTL i gradonačelnik

U Osijek sletio prvi avion iz Rijeke, dočekali ga RTL i gradonačelnik
RTL

Letom se do Rijeke stigne za 40-ak minuta, automobilom za četiri, a vlakom za više od devet sati

Osijek se za četiri iduće godine povezao sa zračnim lukama najvećih hrvatskih gradova, a večeras je sletio prvi avion iz Rijeke.

Osim s Rijekom, slavonska se metropola povezuje i sa Zagrebom, Splitom, Pulom, Zadrom i Dubrovnikom. RTL-ova novinarka Maja Oštro Flis dočekala je slijetanje prvog aviona iz Rijeke te razgovarala s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem. Na njemu je bilo svega tri putnika, ali Radić ne sumnja da će uskoro biti puno više putnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prvi je to let i ljudi nisu informirani, ali na aerodromu je prometno. Upravo je sletio i avion iz Münchena koji je uveden prije godinu dana, njegova popunjenost je oko 60 posto. Siguran sam da će ovi letovi koji će ići iz Osijeka prema Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru i Dubrovniku u budućnosti biti još više popunjeni", rekao je gradonačelnik Radić. S avionom se do Rijeke stigne za svega 40-ak minuta, automobilom za oko četiri sata, a vlakom i za više od devet sati. Zato gradonačelnik očekuje veliki interes putnika.

"Očekujem veliki interes, i država je u četverogodišnjem razdoblju pokazala da želi spajati velike hrvatske gradove u što je uloženo oko 600 milijuna kuna zbog čega nam je drago. S letom za München povezani smo s cijelim svijetom i ti su letovi prilično popunjeni. Zato očekujemo i da će letovi prema drugim hrvatskim gradovima biti dobro popunjeni", rekao je Radić.

Dodao je i da će avion Zagreb-Osijek (i obrnuto) letjeti tri puta tjedno po dva leta na te dane. Kako dolazi jesen i zima, uvjeren je da će i turisti s mora pristizati u Slavoniju u kojoj se ima što za vidjeti.

"Ovo je jedina zračna luka istočno od Zagreba gdje je pet slavonskih županija, na samoj je granici Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a mi imamo što za ponuditi", rekao je gradonačelnik Osijeka.

Dodao je i da je resorni ministar prometa Oleg Butković prepoznao važnost osječke zračne luke, te će se 50 milijuna kuna uložiti za rekonstrukciju putničkog terminala. Uz let prema Münchenu, te uz nove linije prema svim velikim hrvatskim gradovima, Radić ističe da to znači novu živost te zračne luke.


Izdvojeno

Reci što misliš!