Vijesti / Ostalo

MOTIVACIJSKA INJEKCIJA

HT povećava neto plaće, a Konzum svojim djelatnicima isplaćuje nagrade i dodatke

HT povećava neto plaće, a Konzum svojim djelatnicima isplaćuje nagrade i dodatke
Sanjin Strukic/PIXSELL

HT povećava neto plaću za tisuću kuna, a Konzum isplaćuje do kraja godine dodatnih dvije tisuće kuna svojim zaposlenicima

Konzum će u listopadu svojim radnicima isplatiti 1.100 kuna nagrade za dobre poslovne rezultate ostvarene u ljetnoj sezoni 2022. godine, a do kraja godine uvodi i poseban dodatak od 300 kuna koji će isplaćivati mjesečno i kojim zaposlenicima želi pomoći u suočavanju s inflacijom i povećanim životnim troškovima, prenosi Poslovni.hr.

“Snaga našeg tima i izvanredan doprinos svih naših kolegica i kolega do posebnog izražaja dolaze upravo za vrijeme turističke sezone. Upravo oni svojim su radom najviše zaslužni za ostvarenje odličnih poslovnih rezultata Konzuma, a posebno u ovoj sezoni koja je nadmašila naša očekivanja. Istovremeno, svjesni smo vremena u kojem živimo i činjenice da svakodnevni troškovi života kontinuirano rastu. Stoga su i ova dodatna sredstva koja im isplaćujemo naš izraz zahvalnosti i način na koji im pokazujemo koliko ih cijenimo”, izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novo veliko Konzumovo ulaganje u zaposlenike vrijedno je gotovo 20 milijuna kuna dolazi u godini koju je kompanija i započela povećanjem plaća većine svojih zaposlenika. Najprije je u siječnju 2022. plaća povećana za više od 9.000 zaposlenih u maloprodaji, veleprodaji, logistici i online prodavaonici u što je Konzum uložio više od 100 milijuna kuna, a potom je radnicima isplaćena i nagrada od 500 kuna neto kao zahvala za uspješno poslovanje u prethodnoj godini. U to je, zajedno s isplatom regresa, Konzum uložio dodatnih 17 milijuna kuna.

Uprava Hrvatskog telekoma (HT), Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika u srijedu su potpisali novi Kolektivni ugovor za razdoblje od 1. listopada 2022. do 31. prosinca 2023., koji uz ostalo osigurava i povećanje prosječnih primanja svakog zaposlenika HT za 1.000 kuna neto mjesečno.

Izvijestivši u srijedu nakon potpisivanja o novom Kolektivnom, iz HT-a dodaju da su time "potvrdili status najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskoj industriji osiguravajući svojim zaposlenicima najvišu razinu socijalnih i materijalnih prava".

Od detalja iz novog Kolektivnog ugovora, iz HT-a izdvajaju i da zaposleni uz cjeloviti karijerni put, koji je od uvođenja omogućio napredovanje njih više od tisuću u svim dijelovima kompanije, imaju i zajamčena prava, poput regresa i božićnice, pomoć rodiljama za drugih šest mjeseci rodiljinog dopusta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno te pomoć za rođenje i/ili posvojenje djeteta od 10.000 kuna.

Mogu računati i na dar za djecu zaposlenika koja imaju poteškoće u razvoju u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar djeci samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar za djecu do 15 godina starosti koji će u 2023. godini iznositi 1.000 kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!