Vijesti / Ostalo

za danas

DHMZ izdao žuti alarm za našu regiju zbog pljuskova i grmljavine: "Budite na oprezu"

DHMZ izdao žuti alarm za našu regiju zbog pljuskova i grmljavine:
Ivica Benić/SiB.hr

Žuti alarm upaljen je za ponedjeljak za istočnu hrvatsku zbog mogućih izraženijih lokalnih pljuskova i grmljavine

I u novome tjednu bit će promjenjivo, gotovo posvuda uz svakodnevna sunčana razdoblja, ali i uz čestu kišu, povremeno i u obliku lokalno obilnih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Osim što će biti kišovitije, na Jadranu će biti i vjetrovitije nego u većini unutrašnjosti, uz prevladavajuće umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar, gdjekad i južni. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati, prognozirao je za HRT Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito poslijepodne i u obliku pljuskova. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 14 °C, a najviša dnevna između 17 i 19 °C. Podjednaka temperatura zraka i u središnjoj Hrvatskoj, prijepodne uz više oblaka i kišu, ponegdje i u obliku pljuskova, a poslijepodne će biti i sunčanih razdoblja. Vjetar većinom slab.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

DHMZ izdao je žuto upozorenje za većinu Hrvatske, te narančasto za splitsku, kninsku i dubrovačku regiju gdje je vrijeme opasno i očekuje se grmljavinsko nevrijeme s mogućim izraženim pljuskovima.

Image
 

Žuti alarm upaljen je za istočnu hrvatsku zbog mogućih izraženijih lokalnih pljuskova i grmljavine.

"Budite na oprezu  zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", upozorava DHMZ.

Promjenjivo u nastavku tjedna

U utorak i četvrtak u unutrašnjosti i dalje promjenjivo i pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice moguće i obilnijim pljuskovima. U srijedu djelomice sunčano i uglavnom suho. Vjetar većinom slab, u srijedu mjestimice i umjeren južni i jugozapadni.


Izdvojeno

Reci što misliš!