Vijesti / Ostalo

75 kuna ili 10 eura za mjesečnu kartu

Od 1. listopada povoljniji javni željeznički prijevoz za sve redovite studente

Od 1. listopada povoljniji javni željeznički prijevoz za sve redovite studente
Djakovo.hr

Uvodi se jedinstvena cijena karte za sve studente

Osječko-baranjska županija od 2019. godine sufinancira troškove prijevoza vlakom redovitih studenata. Pripreme za nastavak provedbe ovog projekta u novoj akademskoj godini započele su još u lipnju, kada je Skupština Osječko-baranjska županija na svojoj 12. sjednici donijela Zaključak o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije. Navedenim Zaključkom bilo je predviđeno da Županija, gradovi i općine sufinanciraju troškove prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Županije do mjesta studiranja.

Nakon donošenja Zaključka, uslijedilo je potpisivanje Ugovora o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije u razdoblju od 1. listopada do 31. prosinca 2022. godine između Županije i HŽ Putničkog prijevoza. Kao zadnji korak u realizaciji ovog projekta pripremljen je 41 sporazum o suradnji u sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom s gradovima i općinama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj u ponedjeljak, prihvaćen je pilot-projekt povoljnijeg javnog željezničkog prijevoza studenata. Kako je navedeno, provedbom ovog pilot-projekta omogućit će se neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovitih studenata na području Republike Hrvatske. Studenti će moći putovati vlakom po jedinstvenoj cijeni od 75 kuna ili 10 eura za mjesečnu kartu te će kartu moći koristiti za svakodnevne odlaske na studij kao i povremena putovanja. Predviđeno razdoblje provedbe pilot-projekta je od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

"Navedeni projekt Vlade RH daje svim redovitim studentima puno širi spektar povlastica i nudi neograničen broj putovanja svim redovitim studentima na svim relacijama, neovisno o mjestu prebivališta, mjestu studiranja i mjestu putovanja. Stoga Osječko-baranjska županija pozdravlja ovaj pilot projekt, a svoje planirane aktivnosti oko sufinanciranja prijevoza vlakom redovitih studenata nastavit će nakon završetka provedbe Vladinog pilot-projekta", kažu u OBŽ.


Izdvojeno

Reci što misliš!