Vijesti / Ostalo

vremenska prognoza

Pripremite kišobrane i duge rukave, stiže velika promjena vremena!

Pripremite kišobrane i duge rukave, stiže velika promjena vremena!
Ivica Benić/SiB.hr

Zbog očekivanih obilniijh oborina DHMZ je upalio žuti alarm za područje Slavonije i Baranje

"Mjestimice moguća obilna kiša. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", upozorava Meteoalarm na nadolazeću promjenu vremena koja u zapadnu Slavoniju stiže u poslijepodnevnim satima, a tijekom noći i u istočne krajeve.

"Petak u većini predjela oblačan, uz kišu, pljuskove i grmljavinu, uz lokalno obilniju oborinu, s njom i mogućnost bujičnih i urbanih poplava", navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević. Ona dodaje kako će i subota vrlo nepovoljna, uglavnom oblačna, s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kiša, po trenutnim prognostičarskim modelima, u istočnoj Slavoniji i Baranji očekuje tijekom noći s četvrtak na petak, te od petka poslijepodne pa kroz cijelu subotu. Naravno, ne istim intenzitetom i vjerojatno uz pauze.

S kišom, osjetno će pasti i temperatura. Najviša dnevna u petak bit će 21, a subotu 16 Celzijevaca. I jutra će biti hladna s temperaturom oko 10 stupnjeva. Ali čini se da novi tjedna ipak donosi stabilnije prilike, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!