Vijesti / Ostalo

pas diesel

Zahvaljujući ovom psu iz Poljske hrvatski proračun je bogatiji za 70 tisuća kuna

Zahvaljujući ovom psu iz Poljske hrvatski proračun je bogatiji za 70 tisuća kuna
PU vukovarsko-srijemska

Pas je tijekom turističke sezone na GP Bajakovo u 18 slučajeva pronašao određene količine hašiša i marihuane

U petak, 2. rujna u prostorijama Policijske uprave vukovarsko-srijemske načelnik Fabijan Kapular svečano je uručio zahvalnicu i prigodan dar poljskom policijskom službeniku Blazeju Dramczyk, vodiču službenog psa, za postignute izvanredne rezultate u otkrivanju krijumčarenja opojnih sredstava na graničnom prijelazu Bajakovo, u sklopu Frontexove zajedničke akcije „Terra 2022“.

Naime, Blazej Dramczyk je sa psom Dieselom, u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo, za vrijeme turističke sezone na graničnom prijelazu Bajakovo u 18 slučajeva pronašao određene količine hašiša i marihuane te time znatno pridonio učinkovitom nadzoru državne granice pri sprečavanju bilo kakve prijetnje unutarnjoj sigurnosti, javnom poretku, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima Republike Hrvatske i država članica Europske unije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svim slučajevima su počiniteljima prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdani prekršajni nalozi kojima su izrečene pojedinačne novčane kazne te je ukupno naplaćeno preko 70.000 kuna.

Suradnja s Frontexom se temelji na razmjeni dobre policijske prakse zemalja članica, provođenju tečajeva, pripremnih obuka policijskih službenika za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama Frontexa s ciljem suzbijanja nezakonitih migracija i zaštite vanjske granice Europske unije.

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Preduvjet za takvu suradnju je timski rad i zajedničko zalaganje, koji mogu donijeti vrhunske rezultate kao što su nam to potvrdili vodič službenog psa Blazej i njegov partner, njuška Diesel.


Izdvojeno

Reci što misliš!