Vijesti / Ostalo

neslužbeno

Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa...

Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa...
Emica Elvedji/PIXSELL

RTL neslužbeno doznaje da će mjere iznositi više od dosad spominjanih 6 milijardi

Još su dva dana ostala do objave paketa mjera kojim vlada namjerava pomoći gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi. RTL neslužbeno doznaje da će mjere iznositi više od dosad spominjanih 6 milijardi. Upućeni kažu između 6 i 10 iako premijer točan iznos nije otkrio ni partnerima.

"To će se tek izračunati, ali sigurno da nije mali. Sigurno da je veći od onoga što je zadnji put bilo", kazao je Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

RTL neslužbeno doznaje da će paket uključivati energetske dodatke umirovljenicima i povećanje najnižih mirovina. Vlada će povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost, a u dogovoru sa supermarketima ograničit će se i neke cijene namirnica. Kako RTL neslužbeno doznaje, Vlada planira ograničiti cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa. Jak poticaj ići će i prema poljoprivrednicima. Na predstavljane mjera koalicijski partneri došli su sa svojim zahtjevima.

"Svaka kuna koja je na raspolaganje državnom proračunu, nadam se da smo tijekom ljeta uspjeli nešto i više dobiti, svaku kunu usmjeriti u gospodarstvo kao i onda u COVID-u što je bilo", kazao je Dario Hrebak, predsjednik Kluba zastupnika HSLS-a.

Vlada će pomoći malim i mikro poduzetnicima, ali i većim gospodarskim subjektima koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata, te proporcionalno dobiti pomoć. Iako se objavljivalo da će se javne ustanove izjednačiti s kućanstvima, to se, prema neslužbenim informacijama neće dogoditi nego će takve ustanove biti svrstane u poseban razred s nešto višom tarifom od kućanstava, ali ipak manjom nego što sada plaćaju.

"Drastična poskupljenja neće biti. Hajdemo reći da će stvari biti koliko utoliko najbliže nego su sada", kazao je Čuraj.


Izdvojeno

Reci što misliš!