Vijesti / Ostalo

'ISPUMPAVALI' MILIJUNE

Iz Plinare istočne Slavonije upozorili su Vladu na kolosalnu pljačku u INA-i prije akcije USKOK-a, ali nitko nije reagirao?

Iz Plinare istočne Slavonije upozorili su Vladu na kolosalnu pljačku u INA-i prije akcije USKOK-a, ali nitko nije reagirao?
Slavko Midzor/PIXSELL

Neslužbeno se doznaje da je riječ o prodaji plina iz domaćih bušotina, koji se vrlo loše kontroliraju. Svaka prodaja tog plina smatra se čistom zaradom za kompaniju i zato je pljačka tako dugo prolazila neopaženo

Direktor sektora prirodnog plina u Ini Damir Škugor i njegov otac Dane, potom predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak i njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić uhićeni su zbog sumnje za zločinačko udruženje, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganje u tom nedjelu i pranja novca, a iza te formulacije krije se vjerojatno navjeća pljačka u povijesti Hrvatske, piše portal net.hr.

Šteta za Inu prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada  Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.  Na računu njihove tvrtke OMS-Ulaganje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz izvora bliskih Ini N1 neslužbeno doznaje da je riječ o prodaji plina iz domaćih bušotina, koji se vrlo loše kontroliraju. Svaka prodaja tog plina smatra se čistom zaradom za kompaniju i zato je pljačka tako dugo prolazila neopaženo. Drugi, puno važniji detalj je da je iz Plinare istočne Slavonije Vlada upozorena na sporne visoke zarade u preprodaji plina, ali, kako N1 doznaje, nitko nije reagirao.


Izdvojeno

Reci što misliš!