Vijesti / Ostalo

promjene s dolaskom jeseni

HZJZ će predložiti ukidanje izolacije i za pozitivne? Uskoro preporuka za cijepljenje četvrtom dozom

HZJZ će predložiti ukidanje izolacije i za pozitivne? Uskoro preporuka za cijepljenje četvrtom dozom
Sasa Miljevic/PIXSELL

S dolaskom jeseni HZJZ planira određene promjene kad je borba protiv koronavirusa u pitanju

Oboljeli od covida-19 s blagim simptomima ubuduće neće morati u sedmodnevnu izolaciju, nego će se moći slobodno kretati uz nošenje FFP2 maski. Prijedlog je to, kako piše Jutarnji list, koji je koji je HZJZ već navodno uputio 21 službi za epidemiologiju u Hrvatskoj.

"Da, razmišljamo o tome, ali još nismo donijeli odluku, nego je to još predmet rasprava. Visoki udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih govori nam da velik broj zaraženih hoda okolo. Mnogi se ljudi testiraju kućnim testom pa ako imaju blage simptome, idu van. Ako bismo im rekli da više ne moraju u izolaciju nego da mogu slobodno hodati s FFP2 maskom, nadamo se da bi to mnogi poštovali", rekao je epidemiolog Bernard Klaić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uskoro preporuka za cijepljenje četvrtom dozom

Hrvatska ima 57,2 posto cijepljenih jednom i njih 55,5 posto drugom dozom, dok je tzv. booster primilo 22 posto građana što nas stavlja na začelje Europske unije.

“Cijepljenje drugom docijepnom dozom preporučeno je za osobe starije od 80 godina i osobe starije od 65 godina koje su korisnici kolektivnog smještaja (dom za starije i nemoćne osobe), a ovih dana planira se izmjena preporuka čime bi se cijepljenje drugom docjepnom dozom preporučilo svim osobama starijima od 60 godina i osobito osjetljivim odraslim osobama”, poručuju iz HZJZ-u za N1.


Izdvojeno

Reci što misliš!