Vijesti / Ostalo

DIZEL NAJVIŠE SKOČIO

Utorak je, gorivo je opet poskupjelo: Pogledajte nove cijene

Utorak je, gorivo je opet poskupjelo: Pogledajte nove cijene
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Litra Eurodizela je poskupjela za 22 lipe i sada košta 13,14 kuna, dok se cijena dizela u premium verziji penje i do 14,51 kuna

Kako je i najavljeno, gorivo je od ponoći opet poskupjelo. Najveća promjena je kod dizel goriva.

Litra Eurodizela je poskupjela za 22 lipe i sada košta 13,14 kuna, dok se cijena dizela u premium verziji penje i do 14,51 kuna. Puni tank od 50 litara dizela skuplji je za 11 kuna nego jučer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Benzin je doživio znatno blaži udar. Eurosuper 95 na većini benzinskih košta 13,86 što je 3 lipe više od dosadašnje cijene. Eurosuper 95 class plus je 14,82 kuna po litri. Eurosuper 100 je 15,30 kuna po litri na Ininim benzinskim pumpama.

Autoplin, pak, ima sličnu cijenu kao prošli tjedan – u rasponu od 7,59 do 7,83 kune.

Valja napomenuti kako u srijedu istječe 90-dnevna Vladina odluka o visini trošarina. Njome su trošarine početkom ožujka snižene za 40 lipa na bezolovni motorni benzin i 20 lipa na dizelska goriva. Tad su fiksirane i trgovačke marže koje za dizel i benzin ne smiju biti veće od 75 lipa po litri.

Za očekivati je da će odluka biti produljena, ali nije isključeno da će trošarine i dodatno sniziti. Tako se barem moglo iščitati između redaka premijerove izjave od prošlog tjedna.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!