Vijesti / Ostalo

promjena utorkom

Nove cijene: Benzin skoro 14 kuna, dizel pao ispod 13. Plenković najavio nove poteze

Nove cijene: Benzin skoro 14 kuna, dizel pao ispod 13. Plenković najavio nove poteze
Marko Prpic/PIXSELL

Llitra Eurosupera 95 sada košta 13,83 kune, što znači da je za 46 lipa skuplji nego jučer. Drugim riječima, puni tank benzina od 50 litara danas ćete platiti 23 kune više nego jučer

Kako je i najavljeno, u utorak su na benzinskim postajama osvanule nove cijene naftnih derivata.

Benzin je snažno poskupio, dok je dizel nešto pojeftinio. Tako litra Eurosupera 95 sada košta 13,83 kune, što znači da je za 46 lipa skuplji nego jučer. Drugim riječima, puni tank benzina od 50 litara danas ćete platiti 23 kune više nego jučer. U premium verzijama Eurosuper je skočio od 14,79, pa sve do čak 15,30 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, litra Eurodizela pala je ispod 13 kuna i iznosi 12,92 kune, dok premium stoji 14,29 kune po litri. Cijena autoplina ostala je nepromijenjena i stoji, ovisno o prodajnom mjestu, 7,59 do 7,89 kuna po litri.

S obzirom na konstantan rast cijena naftnih derivata, premijer Andrej Plenković jučer je najavio da će Vlada donijeti odluku do kraja ovog mjeseca ili početkom lipnja.

Vlada će, kad je u pitanju utjecaj cijena energenata, a posebice naftnih derivata, na životni standard građana ponovo intervenirati, ako stanje na tržištu sirove nafte to bude iziskivalo, a jedna od mogućnosti su promjene u sustavu trošarina. Ako se odluči na nove poteze, Vlada će odluku donijeti do kraja ovog mjeseca ili početkom lipnja.


Izdvojeno

Reci što misliš!