Vijesti / Ostalo

vremenska prognoza

Do vikenda nas očekuju teške vrućine, a onda stiže velika promjena

Do vikenda nas očekuju teške vrućine, a onda stiže velika promjena
Ivica Benić/SiB.hr

Ako se ova prognoza pokaže točna, u samo nekoliko dana temperatura će pasti za čak 16 stupnjeva - s 31 u petak, na 15 stupnjeva u utorak

Prema podacima norveških meteorologa, tjedan pred nama na istoku Slavonije bit će iznadprosječno vruć. Današnja dnevna temperatura zraka neće prelaziti preko 26 stupnja Celzijevih, uz lagani povjetarac, ali ostatak tjedna očekuju nas temperature i iznad 30 Celzijevaca.

Utorak, srijeda, četvrtak i petak bit će iznimno topli, uz jutarnje temperature 17-19 stupnjeva, a dnevne maksimalce 30-32 stupnja u hladu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za vikend, međutim, stvari postaju dramatične što se promjene vremena tiče. Još bi vikend trebao proći uz relativno toplo dnevne temperature od 20-22 stupnja Celzijevih stupnjeva, ali s ponedjeljka na utorak nam stiže kiša i najviša dnevna temperatura od 15 stupnjeva.

A vikend pred nama je produženi - u ponedjeljak 30. svibnja slavimo Dan državnosti i vjerujemo da će mnogi ili otputovati negdje, a slična prognoza je i za ostatak Hrvatske, samo će tamo ta promjena doći malo ranije.

Yr.no prognoza za Osijek:

Ako se ova prognoza pokaže točna, u samo nekoliko dana temperatura će pasti za čak 16 stupnjeva - s 31 u petak, na 15 stupnjeva u utorak. Naravno, za pouzdaniju vikend prognozu trebali bi pričekati barem do utorka.


Izdvojeno

Reci što misliš!