Vijesti / Ostalo

na 47.65 posto

Osijek odmah uz Rijeku po procijepljenosti, Bilje među općinama s najvećim postotkom u Hrvatskoj

Osijek odmah uz Rijeku po procijepljenosti, Bilje među općinama s najvećim postotkom u Hrvatskoj
Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradio je prostornu vizualizaciju procijepljenosti u Republici Hrvatskoj prema prebivalištu osoba (gradovi i općine) u odnosu na ukupno stanovništvo te prema dobnim skupinama na nacionalnoj razini, razini regija i razini županija, odnosno grada Zagreba.

Izračun je rađen na temelju zadnjih dostupnih podataka iz eVac baze, a prema njemu među velikim gradovima Osijek je s 47.65 posto odmah uz Rijeku s 47.85 posto građana koji su primili dvije doze kad je u pitanju cjepivo protiv koronavirusa. Split zaostaje s 35.5 dok je Zagreb na 44.59 posto.

Među općinama, u Osječko-baranjskoj županiji je jedino zelena općina Bilje s postotkom 52.1 posto i tako su jedina općina u kojoj je s dvije doze cijepljeno najmanje 50 posto stanovništva. U našoj županiji najmanje postotke imaju mjesta i gradovi na području Našica i Đakova gdje postoci rijetko prelaze 40 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na prostoru cijele županije postotak je 43.17 posto na bazi od procijenjenih 270.877 tisuća stanovnika na kraju 2019. godine. Svrstava ju to među županije s najvišim postotokom u Hrvatskoj.

Interaktivnu kartu za sve općine i gradove u Hrvatskoj pogledajte OVDJE.


 


Izdvojeno

Reci što misliš!