Vijesti / Ostalo

Crna statistika pandemije

Hrvatska je prema smrtnosti od Covida u posljednjih tjedan dana druga najgora država na svijetu

Hrvatska je prema smrtnosti od Covida u posljednjih tjedan dana druga najgora država na svijetu
Sasa Miljevic/PIXSELL

Inače, Hrvatska u četvrtak prijavila 76 smrtnih slučajeva od koronavirusa, najviše u ovom valu i ovoj godini, a jučer još 53 osobe

Prema podacima stranice Our World in Data Hrvatska je trenutno druga država na svjetskoj razini, odmah iza Mađarske, kada je riječ o prosječnom broju dnevnih smrti od COVIDA u svijetu. 

Slijede nas pak Gruzija, Trinidad i Tobago te Bugarska, a sličan redoslijed ostaje i kada pogledamo podatke o broju smrti u posljednjih tjedan dana na milijun stanovnika. Mađarska, naime, ima 127.35 umrlih na milijun stanovnika u posljednjih tjedan dana, dok Hrvatska ima 116.13. Iza nje je opet Gruzija, s 112.57.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, Hrvatska u četvrtak prijavila 76 smrtnih slučajeva od koronavirusa, najviše u ovom valu i ovoj godini, a jučer još 53 osobe. 

Na treće mjesto pak Hrvatska pada kada pogledamo podatke o smrtnosti u posljednja dva tjedna. Ispred nje je i dalje Mađarska, ali u ovoj kategoriji prednjači Bugarska. 

Što se pak tiče ukupnog broja smrti od početka pandemije nalazimo se na 12. mjestu s 2705.5 smrti na milijun stanovnika. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 623.776 osoba zaraženih novim  koronavirusom, od kojih je 11.096 preminulo, ukupno se oporavila 581.031 osoba od toga 5.422 u posljednja 24 sata, posljednji su podaci stožera. 


Izdvojeno

Reci što misliš!