Vijesti / Ostalo

NEIZVJESNOST ZA VOZAČE

Ministar Ćorić najavio da država od utorka više neće blokirat cijene goriva. Evo što bi se moglo dogoditi

Ministar Ćorić najavio da država od utorka više neće blokirat cijene goriva. Evo što bi se moglo dogoditi
Marko Prpic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić demantirao je napise da bi cijena goriva ovog tjedna bila niža da nije bilo Vladinog zamrzavanja cijena te je najavio i ukidanje te odluke

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić demantirao je danas izjave o tome da bi cijene goriva ovog tjedna bile niže bez vladine Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, no vjeruje da od sljedećeg utorka ta uredba više neće imati smisla i u skladu s tim će se povući određeni koraci.

Ekonomski analitičar Damir Novotny izjavio je, naime, u četvrtak da bi cijena goriva danas bila niža da vlada nije intervenirala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Želim demantirati neke izjave od jučer koje su išle za tim da bi u ovom tjednu cijena goriva u Hrvatskoj bila jeftinija bez vladine uredbe. To nije točno. Za cijeli ovaj tjedan, odnosno do sljedećeg ponedjeljka, cijene i eurodizela i eurosupera bile bi veće od onih koje smo propisali uredbom", kazao je Ćorić, prenosi Hina.

Naveo je i da je ovaj tjedan došlo do značajnog pada cijena nafte na referentnim tržištima te da je danas zadnji dan koji ulazi u prosjek izračuna za razdoblje od sljedećeg utorka. Jučer se, kako je rekao, odigrao značajan sastanak zemalja OPEC-a, na kojem su se potvrdile najave o povećanju proizvodnje unatoč američkom otpuštanju rezervi.

"I u tom kontekstu očekujemo od sljedećeg utorka da bi referentna cijena kao takva bila niža od one koje smo mi propisali. Upravo zbog toga vjerujemo da od sljedećeg utorka uredba kao takva više jednostavno, u kontekstu obrane od povećanja cijene, neće imati smisla i u skladu s tim ćemo povući određene korake", istaknuo je.

Naglasio je i da u proteklih mjesec i pol, koliko je uredba na snazi, ona nije propisivala kolika točno mora biti cijena goriva distributera, već je propisivala gornju cijenu i to treba imati na umu, naglasio je Ćorić.


Izdvojeno

Reci što misliš!