Vijesti / Ostalo

velika investicija

Mészáros na Kvarneru gradi hotel skuplji i od novog osječkog stadiona

Mészáros na Kvarneru gradi hotel skuplji i od novog osječkog stadiona
Marko Mrkonjić/PIXSELL

Investicija je to vrijedna 50 milijuna eura na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara

Mađarski poduzetnik Lőrinc Mészáros, bivši predsjednik NO NK Osijek i počasni građanin grada Osijeka, gradi na plaži u Ičićima (kod Opatije) velebni hotel s pet zvjezdica. Investicija je to vrijedna 50 milijuna eura na atraktivnom zemljištu od 20.000 četvornih metara, gdje je nekada bila bolnica.

Projekt uključuje izgradnju hotela s pet zvjezdica te gradnju hotelskih vila koje će biti tunelom biti povezane s hotelom. Gradit će se 12 vila koje će biti dio hotelskog kompleksa, dok će hotel imati 180 soba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vlasnik investirora Rivas Hotels&Resorta, tvrtke koja realizira projekt u Ičićima, tvrtka je Talentis group koja je u vlasništvu obitelji Lorinza Meszarosa i to je formalni investitor i partner u projektu. Mađarska kompanija u svom portfelju ima već 30 hotela u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Crnoj Gori.

To je jedna od Meszarosevih tvrtki, koja mu nije  ni core business, ali je osobno zainteresiran da razvije turistički segment poslovanja u Hrvatskoj. Ovaj projekt nije kraj jer je čest gost u Opatiji, brod ima u Rijeci i vrlo je vezan za Kvarner, piše Novi List.

Novi stadion u Osijeku, koji također Mészáros gradi, vrijedan je oko 40 milijuna eura.

Podsjetimo, Lőrinc Mészáros ušao je u NK Osijek kao većinski vlasnik 2016. godine, zajedno s Ivanom Meštrovićem. Nakon četiri godine na mjestu predsjednika Nadzornog odbora i suvlasnika, prošlog ljeta, podnio je ostavku, nepuna dva tjedna nakon što je dobio novi četverogodišnji mandat. Također je izašao iz članstva društva tvrtke NK OS d.o.o. koja je vlasnik 97,07 posto dionica NK Osijek.  Umjesto njega član društva je postao privatni investicijski fond BETA sa sjedištem u Budimpešti. Javnost je za to saznala tek dva mjeseca kasnije.  Umjesto Mészárosa na mjesto predsjednika NO kluba promoviran je Mihaly Takac.

Po pisanju mađarskog portala G7.hu razloge navedenih promjena  bila su pravila UEFA-e. Naime, Mészáros je tad, osim u Osijeku prevladavajući utjecaj imao i u mađarskoj Puskas Akademiji gdje je na čelu fondacije koja je vlasnik kluba, a oba kluba su u prošloj sezoni izborili plasman u kvalifikacijsku fazu Europske lige. Zbog toga je Mészáros morao formalno odstupiti iz jednog od klubova, a na koncu je odabrao NK Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!