Vijesti / Ostalo

covid potvrde

Izdavanje COVID potvrde od danas i u ljekarnama

Izdavanje COVID potvrde od danas i u ljekarnama
Davorin Visnjic/PIXSELL

Dovoljno je predočiti iskaznicu za zdravstveno osiguranje ili osobnu iskaznicu na osnovu koje će ljekarnik upisom OIB-a u web aplikaciju preuzeti COVID potvrdu

Kao što je jučer najavio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje od danas hrvatski građani mogu u ljekarnama diljem Hrvatske, pa tako i u Ljekarnama srce – Ljekarnama Osječko-baranjske županije, preuzeti EU digitalnu COVID potvrdu. Potvrda se može preuzeti u tiskanom obliku ili poslati putem e-maila. 

EU digitalna COVID potvrda se može izdati nakon što je osoba cijepljena prvom ili objema dozama cjepiva protiv bolesti COVID-19. Negativni PCR ili brzi antigenski test i preboljenje bolesti COVID-19 su također jedan od preduvjeta za izdavanje COVID potvrde.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uključivanje ljekarni u proces imunizacije stanovništva značajno doprinosi dostupnosti cijepljenja što u konačnici pridonosi većoj procijepljenosti stanovništva.

Vjerujemo da je ovim iskorakom hrvatskim građanima olakšan pristup COVID potvrdama koje predstavljaju administrativni dokument i služe kao dodatno sredstvo za slobodno kretanje unutar država članica Europske unije.                     


Izdvojeno

Reci što misliš!