Vijesti / Ostalo

nova pravila

Od 1. srpnja sve po starom, ali samo ako imate zelenu Covid potvrdu

Sportska događanja, kino, izložbe - sve postaje dostupnije za veći broj ljudi, ali pitanje je hoće li kontroliranje potvrda biti baš tako jednostavno

Što nam donosi život s QR kodom? Kažu više slobode, osobito mladima. A upravo oni upozoravaju na diskriminaciju po covid potvrdama. 

Sportska događanja, kino, izložbe - sve postaje dostupnije za veći broj ljudi, ali pitanje je hoće li kontroliranje potvrda biti baš tako jednostavno kako je zamišljeno na papiru!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zajedničko druženje može! Ali kada se kafić iz dnevnog pretvori u noćni klub, jedna u ponoć mora kući, druga smije ostati do zore!

„50 % mojih prijatelja je isto tako cijepljeno, drugih 50 % nije što znači da mi koji smo cijepljeni imamo puno veću slobodu i možemo puno više toga, a ovi koji nisu cijepljeni je nekako diskriminacija nad njima“, kazala je Samantha de Lazzer iz Rijeke.

„Ja nisam cijepljena, ali mislim da ova nova pravila koja Stožer uvažava sada je način da država nas prisili da se ipak cijepimo“, dodaje Adriana Valenčić.

Legice i lege u nedjeljnoj šetnji [25.4.2021.]
detaljan pregled mjera Od četvrtka na snazi nove/stare epidemiološke mjere: Pogledajte što smijete, a što ne

U barovima koji smiju raditi i nakon ponoći pitaju se kako kontrolirati goste.

Poruka je turistima da smo sigurna zemlja

„Naravno netko tko je necijepljen može doć u 8 navečer i bit do 6 ujutro, samo me zanima tko će njega kontrolirat kad je on sjeo na stolicu“, poručuje voditelj ugostiteljskog objekta u Rijeci Ivan Novaković.

I upozorava na još jednu, kaže, nelogičnost za kafiće koji smiju raditi kraće, do ponoć.

„Pokažimo primjer ovog stola gdje tu može sjedit pet ljudi za stolicama, a ja ovdje s jednim pićem ne mogu stajat jer nemam stolicu i ne mogu sjest, znači to neće ići“, kaže Novaković.

Covid potvrde ipak daju slobodu. Na izložbu, u kazalište ili kino može se s covid potvrdom ili ako su tamo za svaku osobu osigurana 4 četvorna metra.

Dječji festival Tobogan i ovog ljeta malim Riječanima jamči aktivne ferije!

„Grupe su do 15-ak djece s time da radimo u velikom prostoru, trenutno se nalazimo u našoj kino dvorani koja ima otprilike 200 kvadrata, djeca održavaju razmak, imaju maske“, kaže  voditeljica programa Lucija Pećarina.

Sezona raste, mjere padaju! Na sportskim događanjima u zatvorenim prostorima smije biti do 100 posjetitelja, više od toga isključivo uz odobrenje stožera i uz uvjet da svaki, ali baš svaki posjetitelj ima zaštitnu maskicu i covid potvrdu.

Tako će večeras hrvatsku košarkašku reprezentaciju u splitskom Spaladiumu uživo gledati državni vrh s premijerom. Poruka je to turistima da smo sigurna zemlja, a poticaj domaćima da se cijepe i dobiju potvrdu za slobodniji život.

Izvor: RTL


Izdvojeno

Reci što misliš!