Vijesti / Ostalo

CJEPIVO S OXFORDA

Od ljeta više nema isporuka AstraZenece! Evo što će biti s onima koji trebaju primiti drugu dozu

Od ljeta više nema isporuka AstraZenece! Evo što će biti s onima koji trebaju primiti drugu dozu
Dubravka Petric/PIXSELL

U intervalima će u Hrvatsku stići svih 2,7 milijuna doza koje su naručene prošle godine

Nakon lipnja ističe ugovor EU s AstraZenecom i novih narudžbi cjepiva od njih do daljnjega neće biti, otkrio je europski povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton

Bit će dovoljno cjepiva za one koji moraju primiti drugu dozu AstraZenece, poručio je u ponedjeljak ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. U njegovu zavodu odgovaraju da će, naime, u intervalima u Hrvatsku stići svih 2,7 milijuna doza koje su naručene prošle godine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potvrdio je to i ministar Vili Beroš, pišu 24 sata.

"Preko zajedničke nabave Europske komisije, sveukupno je za Hrvatsku naručeno 2,705 milijuna doza, i taj je ugovor i dalje na snazi.

U slučaju eventualnih promjena obavijestit ćemo javnost slijedom odluke Europske komisije", prenosi Beroš informaciju koju je dobio.

S drugom dozom u Hrvatskoj ni sad ne bi trebalo biti problema jer smo od dosad dobivenih 460 tisuća potrošili samo 258 tisuća. 

Ravnatelj zagrebačkog Zavoda “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar kaže kako ovaj tjedan stiže 21 tisuća dodatnih doza te vjeruje da će se i dalje pronalaziti dovoljno za drugu dozu. I u ponedjeljak je, kaže, na Velesajam došlo manje ljudi nego što ih je pozvano, vjeruje baš zbog nepopularnosti tog cjepiva, pa i od tuda dodatne količine za one koji trebaju primiti drugu dozu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!