Vijesti / Ostalo

vrijedna donacija mađarskih poduzetnika

Lőrinc Mészáros donirao 120 kontejnera Banovini: '‘Nismo samo dobri susjedi, nego i iskreni prijatelji‘'

Lőrinc Mészáros donirao 120 kontejnera Banovini:  '‘Nismo samo dobri susjedi, nego i iskreni prijatelji‘'
Emica Elvedji/PIXSELL

Mészáros je sa svojim partnerima je za stradale od potresa u Hrvatskoj osigurao 108 stambenih kontejnera veličine 13,5 metara kvadratnih opremljenih s dva kreveta, ormarima, stolom i stolicama, te 12 sanitarnih kontejnera s tušem, umivaonikom, toaletom i bojlerom

Lőrinc Mészáros, počasni građanin grada Osijeka i osoba najzaslužnija za preporod NK Osijek, donirao je danas više od milijun eura vrijedne stambene i sanitarne kontejnere za stradale u potresu.

Mészáros je sa svojim partnerima je za stradale od potresa u Hrvatskoj osigurao 108 stambenih kontejnera veličine 13,5 metara kvadratnih opremljenih s dva kreveta, ormarima, stolom i stolicama, te 12 sanitarnih kontejnera s tušem, umivaonikom, toaletom i bojlerom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kontejnere je u logističkom centru u Lekeniku mađarski poduzetnik uručio potpredsjedniku Vlade Tomi Medvedu, a pripadnici HV-a su neke od njih isti dan otpremili ka obiteljima čiji su domovi stradali u potresu.

"Želimo pokazati da nismo samo dobri susjedi, nego i iskreni prijatelji Hrvata. Naši hrvatski prijatelji mogu računati na našu pomoć jer se upravo u nevolji prijatelji poznaju. Poručio sam ministru Medvedu da smo tu i dalje za sve što zatreba", rekao je Lőrinc Mészáros.

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Ovo je druga takva donacija iz Mađarske, prethodno je Hrvatska dobila 56 kontejnera iz te zemlje.

"Danas smo u Mošćenici kod Petrinje otvorili 15. kontejnersko naselje na ovom području. Rasporedili smo ukupno više od 2100 kontejnera. Najveći dio ih se nalazi u dvorištima, neposredno uz objekte koji su oštećeni u potresu, jer želimo ljudima omogućiti da ostanu živjeti uz svoje kuće. Tako će biti i s ovim kontejnerima, gledat ćemo kojima su najpotrebniji. Zadovoljili smo sve potrebe za privremeni smještaj, ali smo za svaki slučaj naručili i još 30 kontejera iz robnih zaliha jer naknadni potresi rade nova oštećenja i želimo biti spremni zatreba li još nekome smještaj" - izjavio je ministar Medved.


Izdvojeno

Reci što misliš!