Vijesti / Ostalo

afera mamić i osječki suci

Nakon Mamićevih optužbi inspekcija na osječkom sudu otkrila tek manje nepravilnosti

Nakon Mamićevih optužbi inspekcija na osječkom sudu otkrila tek manje nepravilnosti
RTL

Inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti u radu sudske uprave, međutim utvrđene su manje nepravilnosti u organizaciji rada

Ministarstvo pravosuđa i uprave provelo je izvanredni nadzor nad radom sudske uprave osječkog Županijskog suda te su utvrđene tek manje nepravilnosti u organizaciji rada, izvještava Hina. 

"Inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti u radu sudske uprave, međutim utvrđene su manje nepravilnosti u organizaciji rada za koje je sudu naloženo da ih otkloni u roku od 30 dana",stoji u priopćenju Ministarstva. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministarstvo naglašava i da je inspekcijski nadzor proveden u skladu s ovlastima pravosudne inspekcije te da nadležna pravosudna tijela i Državno sudbeno vijeće (DSV) neovisno provode postupke u kojima ispituju okolnosti vezane za medijske istupe o radu pojedinih sudaca Županijskog suda u Osijeku.

"Izvanredni nadzor nad radom sudske uprave provodile su pravosudne inspektorice Nina Hrešć i Sonja Gundić Biškup. U konkretnom nadzoru ispitivano je donošenje godišnjeg rasporeda poslova, postupanje po godišnjem rasporedu poslova, dodjele predmeta u rad sucima i redoslijed rješavanja predmeta. Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je dodjela predmeta sucima u rad provedena u skladu sa Zakonom i Sudskim poslovnikom, a da je godišnji raspored donesen i provodi se u skladu sa zakonodavnim okvirom", priopćili su iz Ministarstva.

Podsjetimo, protiv osječkih županijskih sudaca Darka Krušlina i Zvonka Vekića pokrenut je stegovni postupak te su privremeno udaljeni od obavljanja dužnosti. Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban zatražio je od DSV-a da sucima Vekiću i Krušlinu nakon stegovnog postupka izrekne razrješenje, što je nečasni otpust iz sudstva.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!