Vijesti / Ostalo

premiejr je obratio javnosti

Plenković: ''Covid putovnice bi se mogle riješiti do ljeta. Do kraja lipnja trebali bi cijepiti 55 posto odraslih''

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj se raspravljalo o narednim aktivnostima u Saboru, radu Stožera, nacionalnom programu oporavka, koronavirusu i drugim aktivnostima.  

Na pitanje o dogovoru o Covid zelenoj putovnici 13 država EU, rekao je da je to bila konzultacija ministara turizma.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Riječ je o poticaju da se ubrzaju procesi. Hoće li procedura trajati kraće od 3-4 mjeseca, teško je reći. Procedure imaju svoje vrijeme i mora proći što je uobičajeno", kazao je Plenković. 

"Moglo bi se riješiti do ljeta", kazao je Plenković. 

"Plan je cijepiti 55 posto odrasle populacije do kraja lipnja"

O procjeni HNB-a o BDP-u od 5,6 posto rekao je da puno ovisi o turističkoj sezoni. Nada se da će mjere dati rezultate i da će turistička sezona biti dobra.

"Naša procjena je da bi trebali procjepiti oko 55 posto odrasle populacije do kraja lipnja. Da je sve došlo od AstraZenece što je trebalo doći, bilo bi to 70 posto", rekao je Plenković. 

Na pitanje o sastanku s veledrogerijama u srijedu rekao je da se nastavlja dijalog. "Svima je jasno da tražimo rješenje, a isplata 980 milijuna kuna je već dovela da su neke veledrogerije počele norlno isporučivati lijekova, a nadam se da će to napraviti i drugi", zaključio je Plenković. 


Izdvojeno

Reci što misliš!