Vijesti / Ostalo

dobar odaziv građana

Nastavljeno masovno cijepljenje: Do nedjelje u OBŽ cijepit će se još 7200 ljudi

Nastavljeno masovno cijepljenje: Do nedjelje u OBŽ cijepit će se još 7200 ljudi
OBŽ

"Prema do sada poznatim podacima, nismo imali odbijanja cijepljenja određenim cjepivima, pa je odaziv stopostotan", istaknula je dr. Turić

Danas su u svim gradovima Osječko-baranjske županije (Osijek, Beli Manastir, Đakovo, Valpovo, Belišće, Našice i Donji Miholjac) te općini Čepin organizirani su posebni punktovi za cijepljenje građana protiv koronavirusa na koje je pozvano 2.400 osoba starijih od 65 godina i osoba s rizičnim oboljenjima.

Punktovi su bili u prostorijama Doma zdravlja, s tim da je u Osijeku bilo četiri posebno organizirana punkta (dva u dvorani Gradski vrt te u jedan zgradi Doma zdravlja OBŽ u Parku kralja Petra Krešimira IV/6 i zgradi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u Drinskoj 8).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, načelnik Ivan Hampovčan obišao je cijepljenje u Domu zdravlja OBŽ u Đakovu, a na pitanje o aktualnim mjerama i epidemiološkoj situaciji na području Osječko-baranjske županije rekao je:

"Naše preporuke o kojima smo danas raspravljali na sjednici Stožera upućene su Nacionalnom stožeru civilne zaštite. Prije svega, nismo zatražili zatvaranje ugostiteljskih objekata i terasa jer smatramo da bi to bilo pretjerano s obzirom na relativno dobru situaciju u našoj županiji. Predložili smo da se ravnatelji osnovnih i srednjih škola odluče na B model pohađanja nastave koji je kombinacija nastave online i uživo, no sljedeći tjedan ćemo dobiti analizu oboljelih u obrazovnim ustanovama te ćemo nakon toga donijeti odluku o eventualnom pooštravanju mjera. Za sada, učenici od ponedjeljka normalno kreću na nastavu. Nadalje, predložili smo GPP-u u Osijeku da poveća broj vozila, autobusa i tramvaja, kako bi se rasteretio promet i smanjile gužve", rekao je Hampovčan.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr.sc. Nataša Turić objasnila je način cijepljenja na punktovima diljem županije.

U dvorani Gradski vrt građani se cijepili protiv korone Fotogalerija

"Prošli tjedan je započelo organizirano cijepljenje na tri punkta u gradu Osijeku, a cijepljeno je nešto više od 1.000 osoba. Ovaj tjedan nastavljamo s organiziranim cijepljenjem, a osim grada Osijeka cijepljenje provodimo i na ostalih sedam lokacija. Organizirano cijepljenje provodi se danas, nastavit će se u subotu i nedjelju od 8 do 19 sati, a tijekom ta tri dana planirano je iskoristiti 7.200 doza cjepiva AstraZeneca, Pfizera i Moderne. S obzirom da imamo najavu isporuke znatnijih količina cjepiva u Nastavni zavod za javno zdravstvo OBŽ, a znamo da je prošlog tjedna došlo dodatnih 5.000 doza te da će ovaj tjedan doći 3.042 doze Pfizera i 2.200 doza Moderne, očekujemo da ćemo uspješno pokriti sve punktove koje smo odredili. Prema do sada poznatim podacima, nismo imali odbijanja cijepljenja određenim cjepivima, pa je odaziv stopostotan", istaknula je dr. Turić i dodala da je za Osječko-baranjsku županiju do sada isporučeno 45.000 doza cjepiva od kojih je obiteljskim liječnicima distribuirano 24.500 doza.

Ravnatelj Doma zdravlja OBŽ Mato Lukić iznimno je zadovoljan odazivom pacijenata i načinom provedbe cijepljenja.

"Danas planiramo na svim punktovima procijepiti 2.400 ljudi, baš kao što ćemo to učiniti i za vikend. Što se tiče organizacije punktova, angažiran je velik broj zdravstvenog i pratećeg osoblja koji se brine da sve prođe u najboljem redu i za sada nismo zabilježili nikakve veće poteškoće, a možemo se pohvaliti i jednim od boljih rezultata na nacionalnoj razini. Naime, danas do 11 sati planirano je cijepljenje 824 pacijenta, a procijepljeno je 867 osoba jer su neki ranije došli i odmah su procijepljeni" rekao je Lukić.


Izdvojeno

Reci što misliš!