Vijesti / Ostalo

osječki sudac demantira mamića

Sudac Vekić: ''Tu on pokazuje neke karte... Ja s Mamićem u Dubaiju nisam bio''

Mamić je objavio avionske karte za Dubai za koje tvrdi da ih je platio sucu Vekiću, njegovoj prijateljici i njezinoj kćeri

Zdravko Mamić nastavio je kompromitirati osječke suce. Objavio je avionske karte za Dubai za koje tvrdi da ih je platio sucu Zvonku Vekiću, njegovoj prijateljici i njezinoj kćeri. 
U Osijeku je jutros odgođeno drugo suđenje Zdravku Mamiću i ostalima zbog izvlačenja 144 milijuna kuna iz Dinama. 

Novi dan. Novi Mamićev obračun s osječkim sucima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice, te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo....", napisao je Mamić na Facebooku o sucu Vekiću. 

Vekić za RTL

Uz status na Facebooku - Mamić je objavio i mailove, ali i karte za Dubai koje je - kako kaže - preko agencije rezervirao i platio na njihova imena. Po potvrdi leta, vidi se kako se putovalo poslovnom klasom, a samo let je stajao 23 tisuće kuna. 

mamić dubai karte
nastavlja rat s osječkim sucima Bjegunac Mamić: ''Mene se ne može kupiti. Ovo su rezervacije za put u Dubai koji sam platio sucu i njegovoj ljubavnici''

"U tijeku su izvidi, oni su tajni, svatko tko je tamo bio, upozoren je da su tajni, ja to ne bih komentirao nego čekam neka USKOK koji to radi - neka obavi svoj posao", kazao je sudac Zvonko Vekić za RTL na pitanje kako je doživio najnovije objave Zdravka Mamića vezano za Dubai. 

Vekić za RTL poručuje kako će se očitovati tamo gdje treba, a još nije donio odluku hoće li zbog svega Mamića tužiti. 

Odgovorio je i na pitanje je li s Mamićem bio u Dubaiju. "Ja nisam bio s njim. Tu on pokazuje neke karte, ja sam svoje očitovanje napisao i gotovo - čekam da se izvide naprave i onda ću se očitovati", kazao je Zvonko Vekić te dodao kako ne može reći što je napisao u očitovanju. 

"Nisam još ništa razmišljao"

Potom je kazao i je li razmišljao da zbog svega odstupi s mjesta suca. "Nisam još ništa razmišljao, nisam vidio za što me se tereti. Kad sve dođe vrijeme, polako. Neću donositi nikakve ishitrene odluke", rekao je Vekić.

ozbiljne optužbe Poznati odvjetnik preuzeo slučaj: "Mamić je zlonamjerni manipulator"

Dok Mamić i dalje poručuje kako raskrinkava suce - na osječkom Županijskom sudu jutros mu je nastavljeno suđenje u odsutnosti. Za isti slučaj optuženi su i brat Zoran, sin Mario i ostali. I to za izvlačenje 144 milijuna kuna iz Dinama.

"Mi nemamo uvjeta za današnju raspravu, to znate da svi optuženici moraju biti prisutni da bi mogli raspravljati", kazao je sudac Mitrović. 

Traže premještaj na drugi sud

Zbog samoizolacije Igora Krote rasprava je na kraju odgođena. A obrana Damira Vrbanovića sud je obavijestila i kako je od Visokog kaznenog suda - zbog cijele situacije s osječkim sudom - zatražila premještaj suđenja na drugi sud. 

"Držimo da se iza te čelične zavjese pravosuđa, do koje obični građani teško dolaze, skriva nešto puno dublje, o čemu za sada pravosudni sustav - a pri tome mislim i na USKOK -  još ne žele ništa govoriti i obznaniti svima građanima koje to jako zanima", rekao je odvjetnik Damira Vrbanovića Janjko Grlić. 

Suđenje u Osijeku nastavlja se 14. travnja - osim ako Visoki kazneni sud do tad ne donese odluku - da se slučaj Mamić seli u Split ili Rijeku. 


Izdvojeno

Reci što misliš!