Vijesti / Ostalo

evo koliko će koštati

U Njemačkoj u trgovinama kreće prodaja kućnih testova na koronu. Uskoro i kod nas?

U Njemačkoj u trgovinama kreće prodaja kućnih testova na koronu. Uskoro i kod nas?
Apidech Ninkhlai/123rf.com

Lanac drogerija DM već prihvaća prijave za mjesta za testiranje u trgovinama

Njemački trgovački lanci Aldi Nord i Aldi Süd od subote u prodaju stavljaju testove na koronavirus. Kupcima će biti dopušteno kupiti samo jedno pakiranje odjednom kako bi se izbjeglo gomilanje i kako bi što veći broj ljudi mogao imati koristi.

Paket uključuje pet testova za bris nosa, po cijeni od oko 25 eura po pakiranju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prodavat će se i u drogerijama i ostalim supermarketima. Drogerije Rossmann i DM planiraju s prodajom proizvoda u utorak, 9. ožujka. 

Riječ je o antigenskom testu, što znači da otkriva protein na površini koronavirusa, za razliku od PCR testova koji traže genetski materijal virusa. Brzi testovi na koronu u Njemačkoj i nekim drugim zemljama već su neko vrijeme dostupni u ljekarnama, no samo uz liječnički recept i doplatu. 

Trgovine širom Njemačke kao i Lidl i supermarketi Rewe i Edeka najavili su da će nuditi testove na koronu, piše Fenix magazin.

Krajem veljače njemački Savezni institut za lijekove i medicinske uređaje prvi je put dao posebna odobrenja za samotestiranje na koronavirus. Za sva tri proizvoda uzorci se uzimaju brisom prednjeg dijela nosa. U SAD-u je takav test odobren za uporabu u prosincu.


Izdvojeno

Reci što misliš!