Vijesti / Ostalo

Pažljivo prate prijave

Prijavljeno više od 20 nuspojava cjepiva protiv koronavirusa: Capak objasnio koje su najčešće

Hrvatska agencija za lijekove zaprimila je više od 20 prijava nuspojava od primjene cjepiva

Uoči sjednice vlade pred kamerama se cijepio dio ministara koji još nisu preboljeli Covid-19. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da ne brine o kritikama da se cijepe ministri i državni dužnosnici umjesto rizičnih skupina.

"Kao poruka poruka građanima da je cjepivo sigurno i da se svi trebamo cijepiti, dobro je da se odvojilo nekoliko doza, da se pokaže da je cjepivo sigurno i da nikome ne prijeti nikakva opasnost od toga i da je dobro da se svi skupa cijepimo", poručio je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istaknuo je da 50 posto ljudi u Hrvatskoj ima čvrsto uvjerenje da će se cijepiti, ali ima i 20 do 25 posto onih koji se dvoume, pa je slanje ovakve poruke važno upravo za njih.

Ono što mnoge brine su nuspojave, koje su, rekao je, blage.

svašta 'Fejsom' se širi luda teorija zavjere o Božinovićevom cijepljenju. Net.hr objasnio o čemu se radi

Od prve primjene cjepiva do danas, Hrvatska agencija za lijekove zaprimila je više od 20 prijava nuspojava od primjene cjepiva, a u najvećem broju slučajeva radi se o boli na mjestu uboda.  

"To i proizvođač cjepiva navodi kao najčešće nuspojave.  Osim bola na mjestu uboda, cijepljeni su prijavili mučnine, glavobolje ili blagu temperaturu, što spada u nuspojave blage naravi", rekao je Capak novinarima.


Izdvojeno

Reci što misliš!