Vijesti / Ostalo

sumnjiva obnova kuća

DORH pokrenuo izvide o potresu i obnovi nakon rata: Istražite što se dogodilo s obnovom kuća na Baniji nakon rata

DORH pokrenuo izvide o potresu i obnovi nakon rata: Istražite što se dogodilo s obnovom kuća na Baniji nakon rata
Marko Lukunic/PIXSELL

USKOK s policijom pokrenut će izvide kako bi se to sve istražilo te vidjelo je li bilo kaznenih djela u cijelom procesu

Nakon Domovinskog rata kuće je država obnavljala, ali čini se da osim što korišteni lošiji materijali i štedjelo te je zato toliko kuća uništeno.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske dao odgovor na zaprimljene upite novinara vezane uz gradnje kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji poslije Domovinskog rata:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U odnosu na javne objave i istupe pojedinca te upite o mogućim propustima u poslijeratnoj obnovi objekata na području Sisačko-moslavačke županije, odgovaramo da će Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) žurno zatražiti od policije provođenje kriminalističkog istraživanja radi utvrđenja postojanja osnovane sumnje da bi bilo počinjeno kazneo djelo iz nadležnosti Ureda ili neko od drugih kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti, te će ujedno zatražiti i od drugih državnih tijela poduzimanje radnji i mjera iz njihove nadležnosti", poručili su. 

Premijer Andrej Plenković rekao je jučer da treba ispitati zašto su neke kuće nakon Domovinskog rata nekvalitetno obnovljene te da u ovom trenutku nema detaljnih saznanja o tome.

“Mislim da se treba ispitati kako se to i zašto dogodilo, tko je radio, bio nadzor, tko je davao konačne uporabne dozvole za objekte”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

On je jučer rekao i to da će Vlada osnovati Stožer koji će voditi proces i povezati aktivnosti svih sudionika u pružanju pomoći u saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije.

Na čelu Stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.


Izdvojeno

Reci što misliš!