Vijesti / Ostalo

nepotrebno prozivanje

Ravnatelj civilne zaštite prozvao navijače koji su prvi došli pomoći u potresom razrušeno područje

Ravnatelj civilne zaštite prozvao navijače koji su prvi došli pomoći u potresom razrušeno područje
Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

"Navijači su zakrčili ceste. Onda su glavinjali, pili i tukli se po terenu" rekao je Trut i izazvao bijes cjelokupne hvatske javnosti

Ravnatelj civilne zaštite, Damir Trut, sinoć je iznio teške optužbe na račun navijača koji su, među prvima, dolazili pomoći na razrušeno područje Sisačko-moslavačke županije.

"To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1600", rekao je Trut u razgovu za 24 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova izjava dolazi nakon što se posljednja dva dana u javnosti sve više postavlja pitanje je li reakcija države bila dobra i pravovremena te jesu li svi ljudi na vrijeme zbrinuti. Mnogi smatraju da je država reagirala tromo i sporo, a da bi, da nije bilo navijača i brojnih drugih građana, koji su samoinicijativno došli u Petrinju, situacija bila još gora.

kohorta pomoć
veliko, humano srce Kohorta već prikupila i vozi pun kamion pomoći u Petrinju, Sisak i ostala potresom pogođena mjesta

Drugim riječima, javnost misli da su navijači i građani bolje reagirali od službi kojima je to posao.

Navijači su prvi krenuli na razrušeno područje, što pomoći čistiti ruševine, što dovozeći pakete pomoći. I u Gunji 2014., Zagrebu proljetos, navijači su pokazali da se na njih uvijek može računati kad su krizne situacije u pitanju.

navijaci1
Navijači pomažu u obrani Slavonije od poplava

Sramotno je da glavni čovjek Civilne zaštite ih ovako proziva, bez ikakvih dokaza o tome što navodi. Pa čak i da je neki pojedinac napravio tako nešto, nije pošteno ih sve stavljati u isti koš i javno proizvati. Posebno u ovakvoj situaciji.


Izdvojeno

Reci što misliš!