Vijesti / Ostalo

Državni tajnik najavio promjenu mjera

Kafići će ipak smjeti prodavati 'kavu za van'?

Kafići će ipak smjeti prodavati 'kavu za van'?
Marko Dimic/PIXSELL

Jelić ističe da restorani koji rade dostavu mogu dostavljati i pića, a da to nije situacija s kafićima i barovima te najavljuje moguće promjene, a kako bi se nepravda ispravila

Krajem prošlog tjedna Nacionalni stožer zajedno s Vladom odlučio je postrožiti mjere, a jedna od njih je i zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića i restorana. Nove mjere trajat će do ponedjeljka 21. prosinca, a ako se situacija ne poboljša, mogu se i produžiti.

Ipak, državni tajnik Dragan Jelić najavio je jutros gostujući u HRT-ovoj emisiji Studio 4 moguće promjene, a koje bi išle u smjeru ispravljanja nepravde prema kafićima i barovima, uslijed odluke da se oni u potpunosti zatvore.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U istoj emisiji goostovao je i Marin Medak, ispred Ceha ugostitelja. Medak je iznio svoje razočarenje činjenicom da su ugostitelji, kako kaže, stavljeni u nepravedan položaj. Aparati za kavu normalno rade, a kafići ne mogu raditi po principu izdavanja kave za van.

Jelić ističe da restorani koji rade dostavu mogu dostavljati i pića, a da to nije situacija s kafićima i barovima te najavljuje moguće promjene, a kako bi se nepravda ispravila.

"Obećano je da će se vidjeti s epidemiolozima da se to promijeni i ja mislim da bi se to trebalo promijeniti. Mislim da se već kontaktira epidemiologe. Uvijek kada se neke odluke donose brzo, uvijek ima nekih stvari koje se eventualno naprave pogrešno", prenosi HRT


Izdvojeno

Reci što misliš!