Vijesti / Ostalo

Epidemija bukti

Božinović najavio da Stožer ovog tjedna donosi nove, oštrije mjere koje će trajati do Božića

Božinović najavio da Stožer ovog tjedna donosi nove, oštrije mjere koje će trajati do Božića
Davorin Visnjic/PIXSELL

Odbio je reći o kojim se mjerama radi točno, no rekao je da će se odnositi na ugostiteljstvo i još neke resore, dijelom i na školstvo

Premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova i čelnik Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović u 10 sati danas započeli su sastanak sa županima putem video veze o epidemiološkoj situaciji u pojedinim županijama. 

Nakon sastanka, novinarima se obratio ministar Božinović i najavio nove, oštrije mjere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na sastanku se razgovaralo o mjerama na kojima se radi, od župana smo htjeli čuti procjenu aktualnog stanja i onoga što bi se moglo raditi u idućim danima", kazao je.

"Do sutra će stožer pripremiti novi set mjera s kojima ćemo upoznati župane i taj set mjera bi trebao vrijediti do Božića. Naravno da se radi o oštrijim mjerama u odnosu na ove sada", najavio je.

Odbio je reći o kojim se mjerama radi točno, no rekao je da će se odnositi na ugostiteljstvo i još neke resore, dijelom i na školstvo.

"Znate i sami o čemu se razgovara, ali treba pronaći balans koji tražimo cijelo vrijeme u jednom racionalnom opsegu. Virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim dođe do popuštanja on se ponovno razmaše. Zato nije poanta odmah ići u najstrože mjere već one koje se donose da se postupno zaoštravaju, ovo će sada sigurno biti najoštrije mjere u ovom valu epidemije."

Božinović je rekao da će mjere najvjerojatnije stupiti na snagu do kraja ovog tjedna.

Kazao je i da "s jedne strane treba razmišljati o očuvanju zdravlja i zdravstvenog sustava, s druge o gospodarstvu, a mora se misliti i na mentalno zdravlje građana".

Na izravno pitanje novinara kazao je da policijski sat nikada nije bio opcija, a da lockdown u obimu kakav je bio proljetos ne dolazi u obzir. Najavio je i da će se policijske akcije po noćnim klubovima nastaviti.

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 2323 novozaraženih. Više o tome pročitajte ovdje.


Izdvojeno

Reci što misliš!