Vijesti / Ostalo

prijedlog županijskog stožera

Do kraja polugodišta u srednjim školama nastava na daljinu, a u osnovnim kombinirano?

Do kraja polugodišta u srednjim školama nastava na daljinu, a u osnovnim kombinirano?
OBŽ

Srednjoškolci bi nastavu kompletno pratili online, osnovnoškolci od 5. do 8. razreda bi dva tjedna bili online, dva u školi, a učenici od 1. do 4. nastavljaju redovito pohađat nastavu

Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ istaknula je na današnoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite OBŽ kako su brojevi oboljelih i u samoizolaciji u školama bili u porastu te je predloženo privremeno rješenje u vidu djelomičnog prelaska na nastavu na daljinu.

"Kako bi se rasteretio zdravstveni sustav i pokušalo zaustaviti daljnje nekontrolirano širenje virusa, a znamo da u populaciji srednjoškolaca i starije osnovnoškolske djece ima dosta je asimptomatskog širitelja virusa, predložili smo nove mjere. Naime, 19. studenoga u školskim ustanovama imali smo 213 oboljelih i 1.750 učenika i djelatnika u samoizolaciji, što je povećanje u odnosu na tjedan ranije kada je bilo manje od 100 pozitivnih, a broj u samoizolaciji se povećao za oko 1.000. Stanje u školama nije alarmantno, ovisi od škole do škole, no da bi pridonijeli boljoj situaciji predložili smo da se do kraja polugodišta nastava u srednjim školama odvija na daljinu, osim praktične nastave strukovnih škola. Zatim da učenici od 1. do 4 razreda osnovnih škola idu redovito na nastavu, a od petog do osmog razreda od sutra idu dva tjedna s nastavom na daljinu, dok bi potom dva tjedna bi bili u školi. Ravnatelji škola su donijeli potrebne odluke, na koje je Upravni odjel dao suglasnost, pa ćemo na taj način pokušat utjecati na poboljšanje ukupne epidemiološke situacije u Osječko-baranjskoj županiji", rekla je  Filipović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, isti prijedlog je već prošli tjedan poslan na nacionalni Stožer no nije bio prihvaćen. Hoće li ga ovaj put prihvatiti, vidjet ćemo vrlo brzo.


Izdvojeno

Reci što misliš!