Vijesti / Ostalo

kod većine oboljelih

Vodič kroz koronu: Evo kako simptomi bolesti napreduju iz dana u dan - od vrućice do bolnice

Vodič kroz koronu: Evo kako simptomi bolesti  napreduju iz dana u dan - od vrućice do bolnice

Istraživanje je pokazalo da je oko 99 posto pacijenata razvilo visoku vrućicu, dok je više od polovice iskusilo umor i suhi kašalj

Prema nedavnom istraživanju koje su proveli istraživači iz bolnice Zhongnan sa Sveučilišta Wuhan, sličan obrazac simptoma utvrđen je među 140 pacijenata koji su imali pozitivan test na koronavirus.

Istraživanje je pokazalo da je oko 99 posto pacijenata razvilo visoku temperaturu, dok je više od polovice iskusilo umor i suhi kašalj. Otprilike trećina je također imala i bolove u mišićima te su otežano disali.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Evo jasnog vremenskog slijeda simptoma COVID-19 i kako bolest napreduje kod većine oboljelih.

1. dan: Prvi simptom koronavirusa obično se pojavljuje u obliku groznice. Neki mogu osjetiti umor, bolove u mišićima i suh kašalj. Manje je onih koji se suoče s proljevom ili mučninom dan do dva dana ranije.

5. dan: Pacijenti mogu patiti od bolova u prsima i otežanog disanja osobito ako su stariji ili već otprije imaju zdravstvenih problema, piše E Times.

7. dan: Prema studiji Sveučilišta Wuhan, ovo je dan kada se određuje treba li pacijenta hospitalizirati ili ga se može ostaviti u samoizolaciji.

8. dan: Teško oboljeli od Covida razvijaju sindrom akutnog respiratornog distresa, bolesti koja se javlja kada se u plućima nakuplja tekućina.

10. dan: Ako se simptomi nastave pogoršavati, ovo je vrijeme kada će oboljeli najvjerojatnije biti primljeni na jedinicu intenzivnog liječenja. Ovi pacijenti vjerojatno osjećaju više bolova u trbuhu i gubitak apetita za razliku od pacijenata s blažim oblikom zaraze.

17. dan: Ovo je najčešće dan kada se pacijenti koji su se oporavili ili imaju blage simptome, otpuštaju iz bolnice.

Izdvojeno


Reci što misliš!