Vijesti / Ostalo

vikend izvješće prometne policije

Policija u petak ujutro na Vinkovačkoj zaustavila vozača s 2.69 promila alkohola u krvi

Policija u petak ujutro na Vinkovačkoj zaustavila vozača s 2.69 promila alkohola u krvi
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najveća prisutnost alkohola evidentirana 16. listopada, u 9,30 sati, u Osijeku, na Vinkovačkoj cesti, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 45-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka

U vremenu od 16. do 18. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 42 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 37 vozača osobnog automobila, 6 vozač bicikla i 1 vozač mopeda.

Evidentirano je 214 prekršaja od čega 98 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 68 ostalih prekršaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća prisutnost alkohola evidentirana 16. listopada, u 9,30 sati, u Osijeku, na Vinkovačkoj cesti, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 45-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,69 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaji predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 16. listopada, u 00,15 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 41-godišnji hrvatski državljanin iz Narda, koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Istog dana, u 21 sat, u Osijeku, u Ulici kralja Petra Svačića, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila, 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,86 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počoinjeni prekršaji predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 17. listopada, u 2 sata, u Osijeku, na raskrižju ulica Josipa Huttlera i Vukovarske ulice, 56-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, upravljao je električnim skuterom. Vozač je prošao kroz raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu i evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,90 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7 500 kuna.

Istog dana, u 17,30 sati u Osijeku, u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 25-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,64 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 18. listopada, u 00,30 sati, između Darde i Švajcarnice u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 72-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu te je je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Istog dana, u 3,40 sati, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 53-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira je prilikom nepropisnog skretanja sletio je sa kolnika. Vozač se odbio se alkotestirati te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova


Izdvojeno

Reci što misliš!