Vijesti / Ostalo

donirali svoje kilometre

(Ž)bicom do trice kampanja uspješno privedena kraju

(Ž)bicom do trice kampanja uspješno privedena kraju

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije

Kampanja prikupljanja sredstava za opremanje sportske dvorane Doma za odgoj djece i mladeži „(Ž)bicom do trice“ uspješno je privedena kraju.

Od 1. do 20. rujna prikupljeno je 21.100,00 kuna, a ukupan broj donacija iznosi 255. Najveći broj donacija uplaćen je od privatnih osoba, dok je nekoliko donacija došlo od strane poslovnih subjekata. Financijski cilj kampanje, koji je iznosio 17.000 kuna, uspješno je ostvaren još 15. rujna na dan kada je filantropski dvojac krenuo u 24-satnu vožnju Hrvatskom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodatno prikupljeni iznos usmjerit će se na daljnje opremanje sportske dvorane i koševa na igralištu s opremom, loptama i drugim rekvizitima.

Igor Toman i Ivica Lenard 15. i 16. rujna vozili su 24 sata te obišli nekoliko većih hrvatskih gradova, a odvezenih 400 kilometara donirali su za potrebe kampanje. U kampanji su sudjelovali poznati sportaši, umjetnici, glazbenici koji su na različite načine podržali Igora&Ivicu i povećali vidljivost kampanje.

Sudionici kampanje: Zlatko Romanović, Pavo Tutenov, Areta Ćurković, Duško Ćurlić, Igor Delač, Udruga Carpe diem, Tanja Grganović, Mario Petreković, Robert Seligman, Sandra Lončarić, Igor Dmitrić "Muto", Antonija Mišura, Ivica Kostelić, Darijo Juričević, Marinko Šarić, Goran Grgić, Nikola Kristić, Darko Bratelj, Dubravko Šimenc, Dinko Tandara, PU Osječko-baranjske županije, PU zagrebačka, mediji i mnogi drugi partneri, sponzori i suradnici.

Kampanju su podržali Zaklada Slagalica, Zaklada Srce grada Osijeka, Volonterski centar Osijek i inicijativa Lege za djecu superjunake čiji su članovi Igor i Ivica.

Igor Toman i Ivica Lenard poznati su osječkoj, ali i široj slavonskoj publici kao neumorni biciklističko-trkački tandem koji je desetke tisuća kilometara donirao u brojne humanitarne akcije. Vozili su od Hrvatske do Rusije, po noći i po danu, kroz glavne i sporedne putove, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!