Vijesti / Ostalo

prevara

Ako vam je stigla poruka Hrvatske pošte da ste dobili mobitel, ne odgovarajte ni u ludilu

Ako vam je stigla poruka Hrvatske pošte da ste dobili mobitel, ne odgovarajte ni u ludilu
Pixabay

Prevaranti su ovoga puta uložili malo više truda u osmišljavanju načina kako se domoći vašeg novca. To su napravili ovoga puta s logom “Hrvatske pošte” koja nasumičnim odabirom korisnicima daruje mobitele

Sve što trebate kako bi osvojili mobitel je ispuniti anketu u kojoj ocjenjujete svoje zadovoljstvo uslugom “Hrvatske pošte”. Nakon što ispunite anketu, traže od vas da upišete svoje podatke te uplatite simboličan jedan dolar kako bi mobitel bio dostavljen na vašu adresu, piše Slobodna Dalmacija.

Ako nasjednete na tu prijevaru, ne samo što dajete simboličan dolar, što je najmanji problem, prevarantima ćete, uz ime prezime i ostale podatke, servirati i broj svoje bankovne kartice. Također, ne nasjedajte na komentare “zadovoljnih” dobitnika kojima je upravo, eto, danas dostavljen mobitel.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

”Radi se o lažnim nagradnim igrama, kao što se zna plasirati trgovačkim lancima i slično. Naše nadležne službe to uvijek prijavljuju CERT-u, a mi obavijest za korisnike također postavimo na našim platformama.

Ono što je svakako pozitivno jest činjenica da korisnici sami u slučaju sumnje kontaktiraju nas ili trgovački lanac koji se pojavljuje kao lažni nositelj neke nagrade igre i pitaju je li nagradna igra autentična, jer već i sami prepoznaju phishing kampanje, mailove i slično”, kazali su Hrvatskim poštama te upozorili kako oni nisu iznimka zlouporabe, ali je činjenica da se već po oznaci starog loga, neobičnog pravopisa i slično, može odmah vidjeti da se radi o lažnoj informaciji.


Izdvojeno

Reci što misliš!