Vijesti / Ostalo

nacionalni stožer

U Hrvatskoj 71 novozaraženih koronom: Momačka u Cerni jedno od novih žarišta

U Hrvatskoj 71 novozaraženih koronom: Momačka u Cerni jedno od novih žarišta
Igor Kralj/PIXSELL

U samoizolaciji je trenutno 2915 osoba. Do danas su ukupno testirane 114.090 osobe, od toga 1256 u posljednja 24 sata

Hrvatska je s jučerašnjim danom imala 41 novi slučaj koronavirusa, a jedna osoba je preminula. Na bolničkom liječenju bila su 133 pacijenta, od čega devet na respiratoru. Aktivnih slučajeva bilo je 807.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4923 osobe zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 140 preminulo, a 4034 se oporavilo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U samoizolaciji je trenutno 2915 osoba. Do danas su ukupno testirane 114.090 osobe, od toga 1256 u posljednja 24 sata.

Nova žarišta i u Cerni i Našicama

"Radi se o žarištima prije svega u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Novooboljeli su vezani za vjenčanje u Hrvacama. Nova situacija je i sprovod i karmine u Imotskom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji novooboljeli su vezani s momačkom večeri u Cerni, a vjenčanje se održalo u Našicama jer je stožer u Vukovarsko-srijemskoj županiji smanjio broj ljudi koji mogu biti na vjenčanjima", rekao je Capak.

Božinović je rekao da se svaki dan razmatraju nove mjere.

"Svaki dan to razmatramo. Mi s ovog mjesta i danas pozivamo sve organizatore takvih događaja da se pridržavaju mjera HZJZ-a, to je jedini način da imamo što manje oboljelih. Znamo da ta brojka oboljelih može imati utjecaj na druge gospodarske aktivnosti, prije svega turizam. Velika većina organizatora se drži preporuka, to pokazuje i činjenica da još uvijek vučemo ove novooboljelih kao kontakte ranije organiziranih okupljanja", rekao je Božinović.


Izdvojeno

Reci što misliš!